ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων της Τουριστικής Σχολής Άργους σε τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:15:00 π.μ. | |
Πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων της Τουριστικής Σχολής Άργους σε τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής
 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τουριστικές επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θέρους 2018 των καταρτιζομένων ΙΕΚ και σπουδαστών ΑΣΤΕ του Υπουργείου Τουρισμού. 

Ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες της Αργολίδας και Πελοποννήσου ότι το Υπουργείο Τουρισμού – ΙΕΚ Πελ/σου απευθύνει πρόσκληση στις Τουριστικές Επιχειρήσεις (Ξενοδοχεία, Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής) και στα Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής που επιθυμούν να απασχολήσουν τους θερινούς μήνες του τρέχοντος έτους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ και σπουδαστές τωνΑνώτερων Σχολών (ΑΣΤΕ) για πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης, να αντλήσουν πληροφορίες από το κεντρικό site του Υπουργείου ( www.mintour.edu.gr) η από το εκπαιδευτήριο της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος πληροφορίες : τηλ 2751020115 – Κων/νος Καχριμάνης. 

Σύμφωνα με την παρ. 1 της 16802/66/27.8.2010 κ.υ.α. (Β΄ 1345), δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης έχουν οι παρακάτω επιχειρήσεις : 

α) Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα : 
- Κατηγορίας 5 αστέρων με αριθμό κλινών 50 και άνω, 
- Κατηγορίας 4 αστέρων με αριθμό κλινών 60 και άνω και 
- Κατηγορίας 3 αστέρων με αριθμό κλινών 110 και άνω. 

Οι επιχειρήσεις της κατηγορίας θα πρέπει να πληρούν της προϋποθέσεις άρτιας λειτουργίας όλων των τμημάτων μιας σωστά οργανωμένης μονάδας και να λειτουργούν τα τμήματα της αντίστοιχης ειδικότητας. 

β) Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής, οι οποίες διαθέτουν άρτια οργανωμένα επισιτιστικά τμήματα. 

γ) Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής πλήρως οργανωμένα από πλευράς εγκαταστάσεων και υπό την προϋπόθεση ότι απασχολούν στην ειδικότητα κατ’ ελάχιστο 5 εργαζόμενους (όπως αυτό προκύπτει από την κατάσταση εργασίας επικυρωμένη από την Επιθεώρηση Εργασίας). 

 Για το ΙΕΚ Πελ/σου Κων/νος Καχριμάνης Διευθυντής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ