Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Αργολίδα: Φιλόζωοι και πυροσβεστική έσωσαν σκυλί που βρέθηκε σε πηγάδι βάθους 10 μέτρων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:01:00 π.μ. |
Αργολίδα: Φιλόζωοι και πυροσβεστική έσωσαν σκυλί που βρέθηκε σε πηγάδι βάθους 10 μέτρων
Ο Στέλιος Κυριακού γνωστός στο Ναύπλιο για τη φροντίδα δεκάδων σκυλιών κλήθηκε να βοηθήσει το βράδυ της Τρίτης 26 Μαρτίου στον απεγκλωβισμό ενός σκύλου που ένας νεαρός εντόπισε τυχαία σε ένα πηγάδι κοντά στο χωριό Αργολικό Αργολίδας. Χάρη στην κινητοποίηση δύο φιλόζωων που αναζήτησαν το ζώο και την ουσιαστική βοήθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσίας το ζώο σώθηκε.

Το χρονικό της διάσωσης

Ο κ. Κυριακού που δεν αδιαφόρησε εξηγεί ως εξής την επιχείρηση διάσωσης του νεαρού σκυλιού: «Γύρω στις 10:30 το βράδυ και ενώ είμαι απίστευτα κουρασμένος, χτυπάει το τηλέφωνο και από την άλλη μεριά της γραμμής ένα παιδί που βρίσκεται σε απόγνωση , γιατί από το πρωί έχει εντοπίσει , μέσα σε ένα πηγάδι στο χωριό Αργολικό Ναυπλίου, ένα κουτάβι να κλαίει και προσπαθεί να βρει βοήθεια για να το σώσει. Το έχω πάρει απόφαση ότι δεν θα ηρεμήσω ποτέ. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την αρχή γιατί το παιδί δεν ήταν από την περιοχή και για να σημαδέψει το πηγάδι είχε δέσει σε μια κολόνα, πάνω σε έναν αγροτικό δρόμο που οδηγούσε στο πηγάδι, μια σακούλα και ένα χαρτόνι.
Το ζώο ήταν εγκλωβισμένο για μέρες στο πηγάδι.
Άντε τώρα να βρεις σε ένα ολόκληρο χωριό, μέσα στα χωράφια, μια κολόνα με μια σακούλα και ένα χαρτόνι. Κάπου εδώ χρειάστηκα την βοήθεια του ''κοινού'' και κάλεσα τη Λαλού που γνωρίζει την περιοχή για να βοηθήσει, η οποία πρόθυμα ανταποκρίθηκε.

Το παιδί από το τηλέφωνο να καθοδηγεί όσο θυμάται, τη Λαλού που ήταν πλέον συνοδηγός και εγώ να προσπαθώ μέσα στη νύκτα να αποφύγω τις λακκούβες - κρατήρες που είχε ο αγροτικός δρόμος και να βρίζω τη μάνα μου που δεν με έκανε αναίσθητο και αδιάφορο για να κοιμάμαι στα ζεστά μου σεντόνια τέτοια ώρα, όπως όλος ο φυσιολογικός κόσμος...

Σε λιγότερο από μια ώρα εντοπίσαμε την περιβόητη κολόνα με την σακούλα και το χαρτόνι και σε λίγα λεπτά ακούσαμε το κλάμα της μικρής μέσα από το πηγάδι. Με τους φακούς από τα τηλέφωνα, δεν μπορούσαμε να δούμε την μικρή μέσα στο πηγάδι γιατί ήταν πλέον μεσάνυχτα και το βάθος του πηγαδιού περισσότερο από δέκα μέτρα.

Σε λιγότερο από 15' λεπτά ήρθε η πυροσβεστική που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου. Πως μας εντόπισε η πυροσβεστική μέσα στα χωράφια; Ακόμα δεν έχω καταλάβει. Κάπου εδώ είδα για πρώτη φορά, με τους τεράστιους προβολείς της πυροσβεστικής, την μικρή ''Μπουλίτσα'' μέσα στο πηγάδι.

Σε πολύ λίγο οι πυροσβέστες είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση και η Μπουλίτσα είχε φτάσει πλέον στο στόμιο του πηγαδιού. Μέσα σε φωνές, μπράβο και ζήτω από όλους μας, η Μπουλίτσα βρέθηκε στην αγκαλιά μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο του πυροσβέστη που έλαμπε από υπερηφάνεια την ώρα που ξεπρόβαλε από τον σκοτεινό πάτο του πηγαδιού με την Μπουλίτσα στην αγκαλιά του!

Η μικρή που είναι περίπου 3-4 μηνών, δεν ξέρω πως βρέθηκε μέσα στο πηγάδι. Το στόμιο, ήταν υπερυψωμένο αλλά όχι τόσο που να μην μπορεί να το πηδήξει. Εντύπωση μου έκανε ότι δεν υπήρχε άλλο σκυλί στην περιοχή και το κοντινότερο σπίτι απείχε τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο από το σημείο.

Άρα πιο περίεργο είναι το ότι βρέθηκε εκεί η Μπουλίτσα παρά το ότι βρέθηκε μέσα στο πηγάδι. Όπως και να έχει, η Μπουλίτσα πλέον είναι ασφαλής αλλά χρειάζεται άμεσα φιλοξενία-υιοθεσία γιατί ζει στο αυτοκίνητό μου.
Η κουταβίτσα μένει στο αυτοκίνητο του Στέλιου Κυριακού γιατί δεν έχει χώρο να τη φιλοξενήσει!

Αν εξαιρέσουμε την αφυδάτωση που έχει, κατά τα άλλα είναι υγιέστατη και θέλει συνέχεια αγκαλιές. Αν ενδιαφέρεται κάποιος για να της προσφέρει υπεύθυνα μια ζεστή αγκαλιά και να την κάνει να ξεχάσει την περιπέτειά της, ας επικοινωνήσει μαζί μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες που για μια ακόμη φορά με αυταπάρνηση έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάσωση ζώου στην περιοχή μου.»

Αν μπορείτε να βοηθήσετε με τη φιλοξενία του σκύλου καλέστε τον Στέλιο Κυριακού στο τηλέφωνο: 6944773252.

Πηγή: zoosos.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ