Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Η «Λυρική» Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Άργος το Σάββατο 10 Μαρτίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. | | |
Η «Λυρική» Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Άργος το Σάββατο 10 Μαρτίου
 Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών παρουσιάζουν τη «Λυρική» Αντιγόνη του Σοφοκλή στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού ¨Μέγας Αλέξανδρος¨ το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:30.


Πρόκειται για μια παράσταση της Αντιγόνης σε μορφή αναλογίου όπου ο μουσικός που ανεβίωσε την τεχνική της αρχαίας λύρας (Νίκος Ξανθούλης), η χορεύτρια που ειδικεύθηκε στον αρχαίο χορό (Θάλεια – Μαρί Παπαδοπούλου), ο σκηνοθέτης που έχει ασχοληθεί με την ερμηνευτική και ερευνητική προσέγγιση του αρχαίου δράματος (Νικόλας Ταρατόρης) και η ηθοποιός που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο ρόλο της Αντιγόνης στη Μόσχα (Δώρα Γιαννίτση) ερμηνεύουν το έργο του Σοφοκλή σε μια διαφορετική προσέγγιση και αναδεικνύουν τη σχέση του λόγου με τη μουσική. Η μετάφραση είναι του Ανδρέα Χ. Ζούλα.

Ο ρόλος της μουσικής στα ανεβάσματα των αρχαίων δραμάτων ήταν πολύ σημαντικότερος από αυτόν των σύγχρονων παραστάσεων. Και όταν μιλάμε για Μουσική στην αρχαία Ελλάδα εννοούμε την ενότητα μουσικής, (ποιητικού) λόγου και χορού. Με αυτήν τη λογική η παράστασή μας, καίτοι αναλόγιο, αναδεικνύει την «λυρική» διάσταση του έργου με ανακατασκευασμένη αρχαία λύρα, χορό και τον αξεπέραστο λόγο του Σοφοκλή.

Φωτισμοί, video και slides από προβολέα συμπληρώνουν την εικαστική προσέγγιση σε μια παράσταση που είναι τόσο κλασική όσο και μοντέρνα.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.Με εκτίμησηΟ Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ

Πέτρος Διολίτσης
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ