ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Παραδόθηκαν 143 ασθενοφόρα, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» - 6 στο ΕΚΑΒ Τρίπολης και για την Αργολίδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:59:00 μ.μ. | |
Παραδόθηκαν 143 ασθενοφόρα, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» - 6 στο ΕΚΑΒ Τρίπολης και για την Αργολίδα (βίντεο)
Τα 143 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα οχήματα, τα οποία διέθεσε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της δωρεάς ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ προς το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), είναι έτοιμα προς χρήση μετά την ολοκλήρωση της παράδοσής του, σε παραρτήματα του ΕΚΑΒ ανά την Ελλάδα.


Η νέα αυτή πολύ σπουδαία και σημαντική δωρεά του ΙΣΝ περιλαμβάνει 65 συμβατικά ασθενοφόρα, 22 κινητές ιατρικές μονάδες από τις οποίες οι 6 φέρουν εξοπλισμό για ανάγκες μεταφοράς νεογνών, 26 ασθενοφόρα με κίνηση και στους 4 τροχούς (4Χ4) αλλά και 30 οχήματα μικρού όγκου. Εκτός των ανωτέρω η δωρεά του ιδρύματος καλύπτει και την πλήρη συντήρηση των οχημάτων για 8 χρόνια.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση της δωρεάς προς το ΕΚΑΒ πραγματοποιείται ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας σε σύγχρονες, ολοκληρωμένες και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας, που αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό. Ενισχύοντας το έργο του ΕΚΑΒ, ελπίζουμε να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στην αποτελεσματικότερη και έγκαιρη θεραπεία τους».
Τα 143 ασθενοφόρα οχήματα παραδόθηκαν στα εξής παραρτήματα του ΕΚΑΒ:

-58 στην κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα που εξυπηρετεί το νομό Αττικής αλλά και τους γειτονικούς Εύβοιας και Βοιωτίας.
-23 στο Παράρτημα Λαμίας που εξυπηρετεί τόσο το νομό Φθιώτιδας όσο και τους Ευρυτανίας και Φωκίδας.
-19 στο Παράρτημα Πάτρας. Εξυπηρετεί το νομό Αχαΐας, τους γειτονικούς Ηλείας, Κορινθίας, και επίσης τους Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.
-17 στο Παράρτημα Λάρισας που εκτός του νομού Λαρίσης εξυπηρετεί και τους άλλους νομούς της Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας.
-10 στο Παράρτημα Ηρακλείου που εξυπηρετεί και ολόκληρη την Κρήτη.
-6 στο Παράρτημα Τρίπολης που εξυπηρετεί τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
-4 στο Παράρτημα Ιωαννίνων που εξυπηρετεί τους νομούς της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Αρτας, Πρέβεζας) αλλά και Κέρκυρας και Λευκάδας.
-3 στο Παράρτημα Μυτιλήνης που εξυπηρετεί τους νομούς Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
-2 στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης που εκτός του νομού Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί και τους γειτονικούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Χαλκιδικής.
-1 στο Παράρτημα Αλεξανδρούπολης που εξυπηρετεί και τους τρεις νομούς της Θράκης, δηλαδή Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Με τη δωρεά αυτή το ΙΣΝ υποστηρίζει την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου ΕΚΑΒ Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016). Η αναβάθμιση αφορά, συγκεκριμένα, την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον, η δωρεά υποστηρίζει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής.

Να τονιστεί ιδιαίτερα πως από τα τελευταία 22 χρόνια το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει πραγματοποιήσει δωρεές άνω των 110 εκ. ευρώ μόνο για την Υγεία στην Ελλάδα.

Πλέον, μετά και την ολοκλήρωση της δωρεάς των ασθενοφόρων προς το ΕΚΑΒ, το ΙΣΝ στέφει την προσοχή του στην επόμενη πρωτοβουλία του, που δεν είναι άλλη από την στήριξη της Υγείας στην Ελλάδα, που αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ, το Μνημόνιο της οποίας υπεγράφη την Τετάρτη. Η νέα πρωτοβουλία, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος μέχρι σήμερα, μετά τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης στον τομέα της Υγείας, στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Μαριλένα Κατσίνη/Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ