Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

14 συλλήψεις στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 π.μ. | |
14 συλλήψεις στην Αργολίδα
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε χθες (21.3.2018). Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια ενενήντα (992) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια ενενήντα οκτώ (698) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα τέσσερα (294) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια είκοσι οκτώ (828) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα επτά (177) άτομα, από τα οποία εκατόν τρία (103) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα τέσσερα (74) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα τρία (93) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
-Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
-Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
-Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
-Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
-Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
-Ένας (1) ημεδαπός και τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
-Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
-Δέκα (10) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
-Τρεις (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για απόπειρα κλοπής.
-Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
-Τρεις (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
-Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Έντεκα (11) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
-Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για ληστεία.
-Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
-Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
-Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Πέντε (5) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Δεκατρείς (13) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε: 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, έξι (6) περιπτώσεις διακεκριμένης φθοράς, που είχαν γίνει την 13.3.2018, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, έναν (1) 36χονο και μία (1) 39χρονη, αντίστοιχα, που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα μία (361) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν:

· μικροποσότητα κάνναβης, στην Κορινθία,

· -17,6- γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης και σουγιάς, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ