Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Με επιτυχία η 1η Ενημερωτική Ημερίδα για Αντιμετώπιση σεισμού σε σχολική μονάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:18:00 μ.μ. | |
Με επιτυχία η 1η Ενημερωτική Ημερίδα για Αντιμετώπιση σεισμού σε σχολική μονάδα
Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ναυπλίου και ο Δήμος Ναυπλιέων συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα «Αντιμετώπιση σεισμού σε σχολική μονάδα» με μικρή άσκηση προσομοίωσης.
Την επιστημονική επιμέλεια της ημερίδας ανέλαβε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ "Διεθνής Ιατρική - διαχείριση κρίσεων υγείας" υπό τον καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή.
Στο θεωρητικό τμήμα της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που αφορούσαν στη διαχείριση των συμβάντων μαζικής καταστροφής από ιατρική, επιχειρησιακή και ψυχολογική άποψη. Στο πρακτικό τμήμα της ημερίδας υλοποιήθηκε άσκηση προσομοίωσης εκκένωσης σχολικής μονάδας μετά από σεισμό και ιατρικής – προνοσοκομειακής φροντίδας, στην οποία συμμετείχαν, ο Δήμος Ναυπλιέων, το ΔΙΕΚ Ναυπλίου, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής με τίτλο "Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων υγείας", η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων .
Η διεύθυνση του ΔΙΕΚ Ναυπλίου εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες προς τον Δήμο Ναυπλιέων, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες ασφαλείας για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη έκβαση της ημερίδας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Δ.Ι.Ε.Κ
ΔΕΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ