ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Χωρίς αίτηση στα Ταμεία επιστροφές χρημάτων σε 200.000 συνταξιούχους (πίνακας)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:12:00 μ.μ. | |
Χωρίς αίτηση στα Ταμεία επιστροφές χρημάτων σε 200.000 συνταξιούχους (πίνακας)
Οι επικουρικές συντάξεις είχαν λάθος κρατήσεις με αποτέλεσμα περίπου 200.000 συνταξιούχοι να χάνουν χρήματα. Αυτά τα ποσά θα επιστραφούν άμεσα.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 50 ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση στο Ταμείο τους.

Υπολογίζεται ότι οι κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές συντάξεις έπληξαν κυρίως ασφαλισμένους του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), τραπεζουπάλληλους, εργαζόμενους σε Ασφαλιστικά Ταμεία, τελωνειακούς κλπ οι οποίοι μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων βρέθηκαν με συντάξεις μικρότερες των 300 ευρώ, αλλά συνέχισαν να πληρώνουν κρατήσεις.

Υπολογίζεται ότι τα ποσά που κρατήθηκαν παράνομα από τις κρατήσεις στις συντάξεις ήταν περί τα 60.000.000 ευρώ σε ένα διάστημα ως 20 μήνες και το ποσό αυτό θα επιστραφεί, αφού δώσουν και το “πράσινο φως” οι δανειστές. Η διαδικασία δεν αναμένεται να κρατήσει περισσότερο από ενάμιση μήνα και έτσι θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του Απριλίου.

Από εκεί και ύστερα λοιπόν οι συνταξιούχοι που είχαν παράνομες κρατήσεις θα πρέπει να περιμένουν να δουν μεγαλύτερη πίστωση στον λογαριασμό τους στον οποίο μπαίνει η σύνταξη.

Το σημαντικό είναι ότι οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να “τρέξουν” κάνοντας δηλώσεις στα Ταμεία τους, η διαδικασία θα κινηθεί αυτόματα. Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν η επιστροφή θα είναι εφάπαξ ή σε δόσεις και εάν επιλεγεί η μορφή επιστροφής με δόσεις πόσες θα είναι αυτές.

Πίνακας: newsit.graftodioikisi.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ