ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Πάνω από 4.000 άτομα στην Ορεστιάδα φώναξαν: «Σκέψου να είναι δικό σου παιδί» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 μ.μ. |
Πάνω από 4.000 άτομα στην Ορεστιάδα φώναξαν: «Σκέψου να είναι δικό σου παιδί» (βίντεο)
Πάνω από 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να δώσουν «το παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσαν 102 πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, ενώ απαγορεύτηκε η συμμετοχή οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος ή ανθρώπων που είχαν πολιτική χροιά.


Το σύνθημα του κόσμου ήταν το «σκέψου να είναι το δικό σου παιδί» ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δυο έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας γίνεται με αίτημα να επιστρέψουν στην Ελλάδα ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης και να κάνει η κυβέρνηση ό,τι είναι δυνατόν για να έρθουν το συντομότερο. Πλήθος κόσμου γέμισε την πλατεία και τους γύρω δρόμους ενώ νωρίτερα έγινε ποδηλατοδρομία από τον σύλλογο «Ρήσσος».

Σύμφωνα πληροφορίες του evro-news.gr, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί είναι αυτοί που, μαθαίνοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει το συλλαλητήριο υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, που ξεκίνησε με μπροστάρη τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ», έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στην ακριτική πόλη.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών διαδήλωσαν ειρηνικά φωνάζοντας συνθήματα για τους δύο στρατιωτικούς ενώ η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι με τον κόσμο να ψάλλει τον εθνικό ύμνο.

Τελικά δεν απηύθυναν χαιρετισμό ούτε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αλλά ούτε και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός που έδωσαν το παρόν, αφού προτίμησαν τον λόγο να πάρουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων που ξεκίνησαν και οργάνωσαν όλη αυτή την κινητοποίηση.

Η ανακοίνωση που ξεσήκωσε τον κόσμο ανέφερε ότι πραγματοποιείται για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων έχει προκαλέσει ενδιαφέρον από όλη τη Μακεδονία και τον Εβρο.

Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους !!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!!

Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν .

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.

Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!"

Αγωνία και διπλωματία

Εν τω μεταξύ, παρατείνεται η αγωνία για τους δύο στρατιωτικούς που βρίσκονται κλεισμένοι στις τουρκικές φυλακές. Οι συγγενείς τους τονίζουν ότι δεν έχουν καμιά επικοινωνία μαζί τους από την περασμένη Δευτέρα και περιμένουν το επόμενο επισκεπτήριο για να μάθουν τα νέα τους.

Την ίδια στιγμή, σε διπλωματικό επίπεδο γίνονται προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους, ωστόσο, φαίνεται ότι η Αγκυρα θα κάνει συνεχώς καθυστερήσεις, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ο οποίος είπε ότι η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το τι έκαναν.

Την ίδια στιγμή συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, στη 13.30μμ, στην κεντρική πλατειά Νέας Ορεστιάδας, σε μια προσπάθεια να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση. Από νωρίς συγκεντρώθηκε κόσμος, οργανώθηκε ποδηλατοδρομία και υπάρχει μια γενικότερη κινητοποίηση.

Ο θείος του Δημήτρη Κούκλατζη, μιλώντας στον Σκάι τόνισε ότι οι γονείς του λοχία δεν είχαν καμία επαφή με το παιδί τους από το επισκεπτήριο της περασμένης Δευτέρας.

Ο Χρήστος Κούκλατζης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συγκινητική συμπαράσταση της κοινής γνώμης, λέγοντας ότι «μας δυναμώνει και μας δίνει αισιοδοξία και ελπίδα». «Ελπίζουμε, περιμένουμε, παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κι ενώ η αγωνία παρατείνεται στην κυβέρνηση επικρατεί σοβαρή διαφοροποίηση ως προς την αντιμετώπιση του θέματος. Ο Πάνος Καμμέος επιμένει να ανεβάζει τους τόνους επιμένοντας ότι οι δύο Ελληνες είναι όμηροι των Τούρκων. Από την πλευρά του Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ οι τόνοι είναι χαμηλοί με κυβερνητικούς παράγοντες να τονιζουν ότι γίνονται τα πάντα σε διπλωματικό επίπεδο. Αλλά και τον Νίκο Φίλη να τονίζει ότι καλώς δεν τηλεφωνεί ο Αλέξης Τσίπρας στον Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία παράγει ένταση και αβεβαιότητα» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι πιθανότατα πρόκειται για συνειδητή στρατηγική. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για αλαλούμ από την αρχή, από το πώς εκτίμησε το περιστατικό στον Εβρο.

Πηγή: tanea.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ