ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Σοκαριστικές εικόνες στην Αργολίδα: Βρήκε 7 κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι να θηλάζουν τη νεκρή μάνα τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. |
Σοκαριστικές εικόνες στην Αργολίδα: Βρήκε 7 κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε τσουβάλι να θηλάζουν τη νεκρή μάνα τους
Κοντά στο χωριό Λυρκεία στην Αργολίδα μέσα σ’ ένα τσουβάλι χθες 30 Μαρτίου το μεσημέρι η Γωγώ Καπετάνου εντόπισε τυχαία μια νεκρή σκυλίτσα που κάποιος είχε πετάξει μαζί με τα επτά κουταβάκια της, τα οποία προσπαθούσαν να θηλάσουν από το πτώμα της μάνας τους.

Η γυναίκα ενημέρωσε τον Στέλιο Κυριακού, που προσφέρει τεράστιο έργο στα αδέσποτα ζώα της περιοχής, και εκείνος παρέλαβε τα μωρά τα οποία μη έχοντας που να τα βάλει καθώς φιλοξενεί ήδη περίπου 100 σκυλιά τα έχει μέσα στο αυτοκίνητο του για να τα προστατέψει. 
Ο κ. Κυριακού, πού είναι απελπισμένος από την κατάσταση με την οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος – καθώς οι δήμοι της περιοχής ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα για τη διαχείριση των αδέσποτων και οι συντοπίτες του είναι κατά κύριο λόγο αδιάφοροι και για τα ζώα τους και για όσα συμβαίνουν στα αδέσποτα – και περιγράφει ως εξής την κατάσταση: «Δεν μου βγαίνουν λόγια. Έχω γράψει τρία διαφορετικά κείμενα και τα έχω σβήσει γιατί τα μόνα συναισθήματα που έχω είναι οργή και απογοήτευση.

Ποιοι είμαστε, που πάμε και πόσο θα κατρακυλήσουμε ακόμα, δεν ξέρω. Η μαμά είναι δεν είναι 4-5 κιλά μέσα σε ένα τσουβάλι μαζί με επτά μωρά που βυζαίνουν τη νεκρή μάνα. Αυτό που μας λείπει δεν είναι τα λεφτά αλλά η τσίπα και το φιλότιμο. Πόσοι θα συγκινηθούν αλλά μέχρι εκεί... Μέσα στο αυτοκίνητό μου έχω την Μπουλίτσα που σώθηκε από το πηγάδι και τον μικρό του νεκροταφείου. 
Που να βάλω και επτά μωρά; Το αυτοκίνητο μου δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο και είναι για πέταμα. Δεν σας κλαίγομαι, όπως θα πείτε μερικοί που η μόνη σας δουλειά είναι να σχολιάζετε τους πάντες και τα πάντα, απλά ζητάω απεγνωσμένα βοήθεια γιατί από την μια δεν έχω την δυνατότητα να τα φιλοξενήσω αλλά και από την άλλη δεν μπορώ να γυρίσω το κεφάλι γιατί θα χάσω τον ύπνο μου, που είναι η μόνη απόλαυση που μου έχει μείνει.

Βρέθηκαν στο χωριό Λυρκεία του Δήμου Άργους - Μυκηνών, και αν κρίνω από τη νεκρή μαμά τους, θα γίνουν περίπου 5-6 κιλά. Να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους για να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις, αυτά τα μωρά μόλις έχουν ανοίξει τα μάτια τους και κλαίνε γιατί τους λείπει η μαμά τους. Ακόμα, αυτά τα μωρά χέζουν και κατουράνε όπου βρουν. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά για την ηλικία τους οπότε αν σας λερώσουν το χαλί, μην αρχίσετε να με κατηγορείτε ότι σας τα έδωσα ''ελαττωματικά''». 
Αν ενδιαφέρεται κάποιος να φιλοξενήσει κάποιο από τα κουταβάκια μπορεί να καλέσει τον Στέλιο Κυριακού στο τηλέφωνο: 6944773252.

Πηγή: zoosos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ