ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου για την επικείμενη παύση λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:01:00 μ.μ. |
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου για την επικείμενη παύση λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό
Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου στην έκτακτη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2018 όπου συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης παύσης λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό, ομόφωνα εξέδωσε το παρόν ψήφισμα:


Επειδή

1. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι το πιστωτικό ίδρυμα που έχουν επιλέξει ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα να καταθέσουν τα διαθέσιμά τους και να πραγματοποιούν τις οικονομικές συναλλαγές τους. Βασικός λόγος για την επιλογή αυτή ήταν η ύπαρξη του υποκαταστήματος στο Λυγουριό.

2. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι το πιστωτικό ίδρυμα που οι πολίτες της περιοχής μας που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα και αποτελούν την πλειοψηφία, έχουν επιλέξει να συναλλάσσονται για τις ανάγκες τους, τις καταθέσεις τους, την λήψη των κρατικών ενισχύσεων, ακριβώς επειδή υπάρχει το υποκατάστημα στο Λυγουριό.

3. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι το πιστωτικό ίδρυμα που οι περισσότεροι επαγγελματίες της περιοχής μας έχουν επιλέξει να συναλλάσσονται, ακριβώς επειδή υπάρχει το υποκατάστημα στο Λυγουριό.

4. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι το πιστωτικό ίδρυμα που οι περισσότεροι συνταξιούχοι της περιοχής μας έχουν επιλέξει να λαμβάνουν την σύνταξή τους, επακριβώς επειδή υπάρχει το υποκατάστημα στο Λυγουριό.

5. Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό, εξυπηρετεί την πλειοψηφία των πολιτών από τους οικισμούς Λυγουριό Αρχαία Επίδαυρο, Νέα Επίδαυρο, Δήμαινα, Τραχειά, Κολλιάκι, Βοθύκι, Καρατζά, ¨Ανω Φανάρι, Αγία Ελένη, Αδάμι, Χουνταλέικα, Γιαννουλέικα, Κοκκινάδες, Αρκαδικό, Άγιος Δημήτρης.

6. Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό, εξυπηρετεί τους επισκέπτες του Δήμου οι οποίοι είναι χιλιάδες όλο το χρόνο, λόγω της ύπαρξης των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων που υπάρχουν στα διοικητικά του όρια.

7. Η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό, είναι καταστροφική για τον τόπο μας ο οποίος θα πληγεί ανεπανόρθωτα κοινωνικά και οικονομικά.

8. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ενισχυθεί με σημαντικά κρατικά κονδύλια τα οποία επιβάρυναν τους πολίτες. Επίσης, απορρόφησε το υγιές κομμάτι της πρώην Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος με έτοιμο πελατολόγιο και στηρίχθηκε από τους αγρότες της περιοχής. Επομένως δεν μπορεί να αγνοεί τις ανάγκες των πολιτών και να λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο τα στατιστικά στοιχεία.

9. Η απόφαση διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό, σε συνδυασμό με όμοιες αποφάσεις για διακοπή λειτουργίας πολλών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, εμμέσως υποδηλώνει πρόβλημα λειτουργίας, ενδεχομένως και βιωσιμότητας της Τράπεζας, γεγονός το οποίο προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους καταθέτες και στους εξυπηρετούμενους.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο

1. Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για την απόφασή της να διακόψει την λειτουργία του υποκαταστήματός της στο Λυγουριό.

2. Ζητεί την άμεση ακύρωση της απόφασης αυτής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

3. Αποφασίζει, σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα ακύρωσης της απόφασης, να θεωρηθεί δεδομένο ότι είναι υπαρκτό το λειτουργικό πρόβλημα της Τράπεζας Πειραιώς, και κατόπιν αυτού να επιδιωχθεί η εγκατάσταση άλλου πιστωτικού ιδρύματος στο Λυγουριό, να μεταφερθούν σε αυτό τα διαθέσιμα του Δήμου Επιδαύρου και των Νομικών του Προσώπων και να κληθούν οι πολίτες μας να πράξουν αναλόγως.


Η Πρόεδρος         
Αισώπου Ευαγγελία

Ο Δήμαρχος
Κωνσταντίνος Γκάτζιος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ