ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Έρχεται ο “Ελεγκτής Νομιμότητας” στους ΟΤΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. |
Έρχεται ο “Ελεγκτής Νομιμότητας” στους ΟΤΑ
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε, χθες Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, με τον Δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Αθ. Χαρχαλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό, εξειδικευμένο και μη, η επιβάρυνση της λειτουργίας του από γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος για την εκπόνηση μελετών, οι οποίες απαιτούνται για έργα που έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις προωθούμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επικεντρώνοντας στον «Ελεγκτή Νομιμότητας», μια υπηρεσία που θα στελεχωθεί από νομικούς, με έδρα το υπουργείο Εσωτερικών και αποκεντρωμένη δομή, η οποία θα διασφαλίζει τον έλεγχο των πράξεων, αλλά και τις γρήγορες διαδικασίες για την επίσπευση υλοποίησης έργων και δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σκουρλέτης, επεσήμανε ακόμη ότι μελέτες χρηματοδοτούνται από τα νέα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, στο βαθμό που αφορούν έργα τα οποία εντάσσονται στις κατηγορίες που προβλέπονται από τα «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ