ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων τιμά την πόλη του Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. | |
Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων τιμά την πόλη του Ναυπλίου (βίντεο)
 Στο πλαίσιο του εορτασμού των 190 ετών από την ίδρυσή της(1828-2018), καθώς και της προώθησης του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολυδιάστατου χαρακτήρα της εκπαίδευσής της, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με μια ομάδα 90 Ευέλπιδων βρίσκεται σήμερα στο Ναύπλιο για να  λάβει μέρος στην 5η Αθλητική Διοργάνωση του Μαραθώνιου Ναυπλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2018.
Η συμμετοχή της Σχολής στην διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά και έχει συμβολικό χαρακτήρα απόδοσης φόρου τιμής στο ιστορικό Ναύπλιο, στον τόπο όπου ιδρύθηκε το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του νεοσύστατου ελεύθερου ελληνικού κράτους, την 1η Ιουλίου του 1828, με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια, τόνισε ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, κατά την συναντηση του με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.
Ο κος Κωστούρος καλωσόρισε τον Υποστράτηγο και τους Ευέλπιδες τόνισε τον μεγάλο ιστορικό δεσμό της Σχολής με το Ναύπλιο και προανήγγειλε την συνεργασία της Σχολής σε διάφορες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδος, αλλά και τις τιμητικές εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια.
 Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την τιμητική παρουσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι στο Ναύπλιο το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου:

Σάββατο 3/03/18:

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στους Ιστορικούς Χώρους του Ναυπλίου, το Πολεμικό Μουσείο, τον Άγιο Σπυρίδωνα και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και συμμετοχή στην Λαμπαδηδρομία και άναμμα του Βωμού μπροστά στο πολεμικό Μουσείο

Κυριακή 4/03/18:

Έπαρση Σημαίας. Συμμετοχή στην τελετή έναρξης του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου. Συμμετοχή στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο με 70 Ευέλπιδες.
Οι 90 Ευέλπιδες επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου 3.3.2018 την έκθεση "Ιωάννης Καποδίστριας: διαδρομές στην ιστορία του" στο Βουλευτικό -Ναύπλιο. Παράλληλα εκτίθεται στο Κέντρο εγγραφών του NafplioMarathonστο Fougaro μια συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας της Σχολής τους.
Η συμμετοχή της Σχολής στην διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά και έχει συμβολικό χαρακτήρα απόδοση τιμής στο ιστορικό Ναύπλιο και στον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος με διάταγμά του ίδρυσε το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του νεοσύστατου ελεύθερου ελληνικού κράτους, την 1η Ιουλίου του 1828, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ