ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Πεσμένος ο τζίρος από τις εκπτώσεις στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 π.μ. | |
Πεσμένος ο τζίρος από τις εκπτώσεις στην Πελοπόννησο
Απογοητευτικά είναι τ’ αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων για τους εμπόρους σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου-Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Όπως ανέφερε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βαγενάς, η πτώση του τζίρου των μικρομεσαίων κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 10%. «Πέρασαν οι μέρες, ήταν πάρα πολλές, ουσιαστικά 50 μέρες εκπτώσεις. Ούτε ο κόσμος δεν θυμόταν ότι υπάρχουν εκπτώσεις. Φανταστείτε πόσο «μεγάλο» ενδιαφέρον υπάρχει. Δυστυχώς έχει αρχίσει και φθίνει ο θεσμός, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα πλέον. Πλέον δεν είναι θέμα προτίμησης των Πατρινών καταστημάτων, δεν είναι ότι δεν θέλω να πάω στον Πατρινό έμπορο για να ψωνίσω. Είναι ότι δεν έχω λεφτά για κανέναν κι αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό», σημείωσε ο κ. Βαγενάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας τα Χριστούγεννα ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικά τα πράγματα με άνοδο τζίρου, δυστυχώς όμως από τον επόμενο μήνα η κίνηση άρχισε να πέφτει ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα, κάποια καταστήματα, να έχουν ακόμα και μηδενικούς τζίρους. Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσαν οι μικρομεσαίοι, 8 με 31 Ιανουαρίου έγιναν κάποιες αγορές, δυστυχώς όμως όταν τελείωσε και ο Ιανουάριος άρχισε να επικρατεί πανικός. Σχολιάζοντας τις Κυριακές που ήταν ανοικτά τα καταστήματα ο κ. Βαγενάς υπογράμμισε τα εξής:

«Πλέον ούτε οι τουριστικές περιοχές δεν έχουν κίνηση τις Κυριακές, οι συνάδελφοι προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα, γι’ αυτό λέγαμε ότι αυτές οι μη στοχευμένες Κυριακές δεν έχουν κανένα νόημα. Επίσης οι μη στοχευμένες εκπτώσεις δεν έχουν αξία, καλύτερα να δούμε στοχευμένα τι μπορεί να γίνει π.χ. μια «ηλιόλουστη» εβδομάδα για να δώσουμε τον στόχο στον καταναλωτή».

Πηγή: stokokkino.gr
Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ