ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Κατέρρευσε πεζογέφυρα στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 μ.μ. |
Τραγωδία στις ΗΠΑ: Κατέρρευσε πεζογέφυρα στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι (βίντεο)
Φόβους για πολλά θύματα και μεγάλη τραγωδία εκφράζουν οι αμερικανικές αρχές, μετά την κατάρρευση μεγάλης πεζογέφυρας εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα, στο Μαϊάμι.


Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολλά ασθενοφόρα, καθώς και ειδικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό όσων ατόμων φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα.
Η πεζογέφυρα κατέρρευσε περίπου στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα, ενώ στο πανεπιστήμιο ήταν χιλιάδες σπουδαστές και επισκέπτες. 

Οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον έξι τραυματίες, ενώ πηγή της αστυνομίας έκανε λόγο για πιθανότητα πολλών εγκλωβισμένων.

Πηγή από την πυροσβεστική εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβές νούμερο, καθώς η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πεζογέφυρα διέσχιζε αυτοκινητόδρομο που ήταν γεμάτος από αυτοκίνητα την ώρα της κατάρρευσης.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πολλά αυτοκίνητα έχουν καταπλακωθεί, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των εργατών που ήταν στο σημείο τη δραματική στιγμή της κατάρρευσης, την πεζογέφυρα.

Η κατασκευή της πεζογέφυρας είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα παραδιδόταν προς χρήση στις αρχές του 2019.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, η πεζογέφυρα ζύγιζε 950 τόνους και το κόστος κατασκευής της ξεπερνούσε τα 15 εκατ. δολάρια.

Στην παρούσα φάση, άγνωστα παραμένουν και τα αίτια της κατάρρευσης.
Πηγή: protothema.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ