ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ένα εξάμηνο τουλάχιστον υπέκλεπτε ο «κοριός» τις συνομιλίες της Αλειφέρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. |
Ένα εξάμηνο τουλάχιστον υπέκλεπτε ο «κοριός» τις συνομιλίες της Αλειφέρη
Οι έρευνες από την πλευρά της Αστυνομίας συνεχίζονται με τη λήψη καταθέσεων από όλους όσοι διέθεταν πρόσβαση στο γραφείο της κας Αλειφέρη, ενώ κλήθηκαν να καταθέσουν ακόμα και οι εργαζόμενοι του συνεργείου καθαρισμού.

Παράλληλα, χθες έγιναν εργασίες αλλαγής των κωδικών πρόσβασης του συναγερμού στο κτήριο του Διοικητηρίου.

Η κα Αλειφέρη χθες το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είχε ενδείξεις, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν υποψίες και μετά, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «βεβαιότητα ότι κάτι γίνεται στο γραφείο μου. Έβλεπα ότι η δραστηριότητά μου στο σύνολό της, οι συνομιλίες μου, πολύ γρήγορα διαχέονταν και ήταν σχεδόν live».

Επίσης, αποκάλυψε ότι στην αρχή και για πολύ καιρό έψαχνε μόνη της, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε περισσότερο, χωρίς να αποκαλύπτει σε τι ενέργειες προχώρησε και αν ζήτησε τη βοήθεια ειδικών τεχνικών. Υπογράμμισε, δε, ότι το τελευταίο εξάμηνο έψαχνε την υπόθεση πολύ έντονα και έτσι κατέληξε να φτάσει στο γραφείο του εισαγγελέα.

Τέλος, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα, αλλά αφορά στη δραστηριότητά της ως αντιπεριφερειάρχη και ζήτησε να συλληφθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν.

Δήλωση με αιχμές για τον «αποκεφαλισμό» Π. Μαντά
Τις πληροφορίες που από την πρώτη ημέρα δημοσίευσε το «Θάρρος», ότι ο κοριός βρισκόταν στο γραφείο της καιρό τώρα, αλλά και ότι μετέδιδε τα όσα γίνονταν εκεί σε πραγματικό χρόνο, επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι πριν καταφύγει στις Αρχές έψαχνε και μόνη της, καθώς είχε διαπιστώσει ότι «το σύνολο της δραστηριότητάς της και οι συνομιλίες της διαχέονταν σχεδόν live», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, χθες, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωσή της και με αρκετά υπονοούμενα για τα όσα αναφέρονταν στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κα Αλειφέρη ευχαρίστησε τον καρατομημένο από τον περιφερειάρχη θεματικό αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά, για την καθαρή του στάση. Τονίζει, δε ότι προσμένει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, προσθέτοντας με νόημα πως φαντάζεται ότι το ίδιο θέλουν όλοι…

«Καθαρές» αιχμές

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε χθες το μεσημέρι και η γραπτή δήλωση της κας Αλειφέρη για την αποπομπή του συναδέλφου της Περικλή Μαντά, με σαφέστατες αιχμές στα όσα ανέφερε η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας για τον κ. Μαντά και την ίδια.
Ολόκληρη η δήλωση της κας Αλειφέρη έχει ως εξής: «Την ώρα που πρωτόγνωρα γεγονότα συγκλονίζουν τη Μεσσηνία και την Περιφέρειά μας, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά για την “καθαρή” του στάση. Ο ίδιος, τιμώντας την εμπιστοσύνη μου, συνεπής στα όσα η εξέλιξη της έρευνας επέβαλλε, αλλά και στις οδηγίες που υπήρξαν από τις αρμόδιες Αρχές, δεν υπολόγισε προσωπικές θέσεις και αξιώματα και έβαλε πάνω από όλα την “αλήθεια” και την “ηθική”. Βέβαια, η στάση του αυτή ήταν αναμενόμενη τόσο σε μένα όσο και στους πολίτες, καθώς είναι εκείνη που τον χαρακτηρίζει σε όλη του την πορεία. Τον ευχαριστώ για την απόλυτα ειλικρινή και παραγωγική συνεργασία μας τα τρία τελευταία χρόνια.

Προσμένω και εγώ, όπως φαντάζομαι και όλοι, την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τις Αρχές».
Οι γνωρίζοντες θα μπορούσαν πλέον να πουν ότι η κα Αλειφέρη δείχνει ότι δε θα χαριστεί περαιτέρω, και σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες της με ενέργειες και πρακτικές της Περιφερειακής Αρχής, θα τις βγάζει στο φως και δε θα τις κρατά στο σκοτάδι, «αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Στο μεταξύ, χθες ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, συζήτησε τα τελευταία γεγονότα και αποφάσισε ότι «καταδικάζει έντονα και απερίφραστα την υποκλοπή, απ’ όπου και αν προέρχεται. Είναι καταδικαστέα πράξη και θυμίζει άλλες εποχές. Ζητάμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, θα πρέπει να αστράψει η αλήθεια, να βρεθούν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι, όποιοι κι αν είναι, θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά».

Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: tharrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ