ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Γ. Μανιάτης προς Γ. Σταθάκη: Να γίνει άμεσα η άρση του κορεσμένου ηλεκτρικού δικτύου της Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης προς Γ. Σταθάκη: Να γίνει άμεσα η άρση του κορεσμένου ηλεκτρικού δικτύου της Πελοποννήσου
 Ο Γιάννης Μανιάτης επιμένει να γίνει άμεσα η άρση του κορεσμένου ηλεκτρικού δικτύου της Πελοποννήσου, που μπορεί να μειώσει δραστικά το κόστος καλλιέργειας και να δώσει τεράστια ανάσα στους αγρότες της Αργολίδας κι ολόκληρης της Πελοποννήσου, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, η οποία συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.


Κατά την τοποθέτησή του ο Γ. Μανιάτης υπενθύμισε: «Το 2014 νομοθετήσαμε για πρώτη φορά, ήμασταν μάλιστα η πρώτη Κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι 400 Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της χώρας, όπου είναι ενταγμένοι 300.000 Έλληνες αγρότες, κατά προτεραιότητα και κατ’ εξαίρεση, να μπορούν να βάλουν φωτοβολταϊκές μονάδες, ώστε να μειώσουν το κόστος της ενέργειας του ηλεκτρικού κατά 60%».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα σε μελέτη που έγινε για την Αργολίδα, είπε ότι ο μέσος αγρότης της Αργολίδας πληρώνει περίπου 6.000€ μόνο για ρεύμα κάθε χρόνο για να ποτίσει τα χωράφια του και τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να δώσει άδειες στους αγρότες της Αργολίδας και της Πελοποννήσου συνολικότερα να εγκαταστήσουν όσες μονάδες φωτοβολταϊκών κι αιολικών θέλουν, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο για άλλα 500 MW και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα υπάρχει περιθώριο για άλλα 400 MW κι επομένως, συνολικά, 900 MW, αρκεί η κυβέρνηση να πάρει επιτέλους τις απαραίτητες αποφάσεις.

Ο αρμόδιος Υπουργός Γ. Σταθάκης, κατά την τοποθέτησή του, αναγνώρισε ότι ο Γ. Μανιάτης αδειοδότησε χιλιάδες ΑΠΕ στην Πελοπόννησο, αλλά δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη εξήγηση για τα 3 χρόνια απραξίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο συγκεκριμένο θέμα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ