ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για την απαράδεκτη εικόνα στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. | |
Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για την απαράδεκτη εικόνα στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Μυκηνών
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου με θέμα την απαράδεκτη εικόνα που δημιουργεί στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Μυκηνών η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι Μυκήνες είναι ως γνωστόν ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, με 342.854 καταγεγραμμένους επισκέπτες το 2016. Η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας αλλά και προσωπικού φύλαξης, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον σημαντικότατο αυτό αρχαιολογικό χώρο μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Οι ελλείψεις αυτές κατέστησαν μάλιστα αναγκαία την ανάρτηση ανακοίνωσης στις τουαλέτες του αρχαιολογικού χώρου, που αναφέρει σε ελληνικά και αγγλικά ότι «Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Μυκηνών δεν διαθέτουν προσωπικό καθαριότητας. Παρακαλούμε να διατηρείτε τις τουαλέτες καθαρές». Επισημαίνεται ότι δυστυχώς πολλές φορές το προσωπικό φύλαξης, που και σ’ αυτό υπάρχουν ελλείψεις, αναγκάζεται να καθαρίζει τους χώρους.

Δεδομένων των συνεπειών που έχει αυτή η κατάσταση στην ευρύτερη εικόνα της χώρας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Αν γνωρίζει την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας στον αρχαιολογικό χώρο και του Μουσείο Μυκηνών καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της έλλειψής του.

2. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί στην κάλυψη των κενών σε προσωπικό καθαριότητας στις Μυκήνες και τους άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ