Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Άνοιξε στα δύο η γη στην Ηλεία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 μ.μ. | |
Άνοιξε στα δύο η γη στην Ηλεία (βίντεο)
Στα δύο έχει ανοίξει η γη στην νότια Ηλεία μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή πριν λίγες μέρες.


Ο συγκεκριμένος δρόμος συνέδεε τους Κάτω Ταξιάρχες και την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας με τον παραδοσιακό οικισμό των Ταξιαρχών, αλλά από την περασμένη Τετάρτη είναι κατεστραμμένος.
Ο δρόμος κατέρρευσε μετά από εκτεταμένη κατολίσθηση της πλαγιάς, με την οδική σύνδεση στο σημείο να έχει διακοπή. Περισσότερα από 150 μέτρα του δημοτικού δρόμου, έφυγαν στο γκρεμό.

Μαζί παρέσυραν έναν στάβλο, ελαιόδεντρα και ότι άλλο είχε στο κτήμα της μία οικογένεια.

Μάλιστα στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας και είναι επίφοβη η θέση του σε περίπτωση που υπάρξει επέκταση των φαινομένων.
Ο δρόμος στην κορυφή του λόφου, υποχώρησε στις 11 το πρωί της Τετάρτης, έξι με εφτά μέτρα από την αρχική του θέση σε βάθος και περίπου 15 μέτρα παραπλεύρως.

Ο στάβλος που βρισκόταν εκεί «έφυγε» ακέραιος μαζί με το έδαφος, ενώ με μια προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες της περιοχής φαίνεται πως η κατολίσθηση επεκτείνεται εκατοντάδες μέτρα από το συγκεκριμένο σημείο και έχει παρασύρει και άλλους – αγροτικούς – δρόμους στην περιοχή, καθώς επίσης λιοστάσια και άλλες εκτάσεις.
Μάλιστα, μέλος της οικογένειας η οποία είδε στο στάβλο της να παρασύρεται στο γκρεμό μίλησε στο ilialive.gr για την τεράστια καταστροφή.

«Κουβαλούσαμε τα ζώα μας και ευτυχώς δεν πάθαμε μεγαλύτερη ζημιά. Μόνο έναν σκύλο μας έχωσε μέσα. Οι γονείς μου μένουν εδώ. Το σπίτι είναι στα δέκα μέτρα από το βύθισμα. Αυτό έγινε στις 11:00 χθες το μεσημέρι. Ο πατέρας μου είχε πάει στον στάβλο να ταΐσει τα ζώα και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε, ότι ο στάβλος έφυγε και ο πατέρας μου ήταν στο στάβλο. Αυτό το πράγμα δεν είχε γίνει ποτέ. Ήταν το χωράφι και δίπλα ήταν ο στάβλος με τα ζώα που τον πήρε και τον μετακίνησε τουλάχιστον κατά 50 μέτρα. Έφυγε μονοκόμματο» εξήγησε ο γιος της οικογένειας.

Πηγή- Φωτογραφίες, Βίντεο: ilialive.gr | iefimerida.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ