ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Έλλειψη συνεργασίας για το φραγκόσυκο στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:20:00 μ.μ. | |
Έλλειψη συνεργασίας για το φραγκόσυκο στην Αργολίδα
Σε πορεία μετ’ εμποδίων βρίσκεται η καλλιέργεια του φραγκόσυκου στην Αργολίδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Αν και η καλλιέργεια αυξάνεται συνεχώς, τα προβλήματα, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, δεν βρίσκουν λύση.

Το βασικότερο πρόβλημα ήταν και παραμένει η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών, ώστε να προχωρήσουν στη λειτουργία μιας μεταποιητικής μονάδας, που θα έδινε προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Ο Παναγιώτης Τσόκολας, ένας από τους βασικούς καλλιεργητές στην Αργολίδα, δήλωσε: «Οι δυνατότητες που υπάρχουν για την εμπορική αξία του φραγκόσυκου είναι απεριόριστες. Ήδη, αυτήν τη χρονιά, παρέδωσα φραγκόσυκο για χυμοποίηση και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτήν τη λύση. Αν συνεχιστεί και το φραγκόσυκο μπει στον χώρο του χυμού, τότε θα έχουμε αυξήσει τις εμπορικές μας προοπτικές». Η καλλιέργεια του φραγκόσυκου ήδη κάνει έντονη την παρουσία της στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου, ενώ, παράλληλα, εμφανίζεται στην περιοχή του Δήμου Ερμιονίδος. Η τιμή του φέτος κινήθηκε από 0,50 έως 1 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα και, φυσικά, έχει προοπτικές να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Ο Παναγιώτης Τσόκολας ανέφερε ότι «η ζήτηση του φραγκόσυκου στην αγορά είναι δεδομένη, αφού και αυτήν τη χρονιά μου ζητήθηκαν ποσότητες από τη Βόρεια Ελλάδα, που δεν μπόρεσα να καλύψω. Αν, όμως, είχαμε οργανωθεί σε ομάδα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Γιώργος Αργυρίου

Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ