Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Πως ο Μαδούρο «φέσωσε» τη χήρα του Μητροπάνου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:23:00 μ.μ. |
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Πως ο Μαδούρο «φέσωσε» τη χήρα του Μητροπάνου
Στάση πληρωμών και στην… Ελλάδα έχει κηρύξει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, καθώς η χρηματοδότηση σε δεκάδες πρεσβείες της χώρας του στο εξωτερικό φθάνει με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι διπλωμάτες και προσωπικό αλλά και τα ενοίκια.

Oπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα έφθασε στο σημείο να οφείλει έξι ενοίκια, που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για τη βίλα του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου στο Παλαιό Ψυχικό, η οποία από το καλοκαίρι του 2014 χρησιμοποιείται ως κατοικία του Βενεζουελάνου πρέσβη.

Η χήρα του μεγάλου τραγουδιστή φέρεται να έστειλε εξώδικο στον πρέσβη της Βενεζουέλας κ. Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος τελικά κατέβαλε πριν από λίγες μέρες μόνο τα τρία από τα έξι ενοίκια που χρωστάει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διπλωματική αποστολή της Βενεζουέλας, εκτός από την πρεσβευτική κατοικία, χρωστάει ενοίκια και για το πολυτελές κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία στην οδό Χάριτος στο Κολωνάκι, ενώ μέχρι και πριν από λίγες μέρες σε κάποιους εργαζόμενους στην πρεσβεία οφείλονταν τουλάχιστον δύο μισθοί.

Ακριβές προτιμήσεις

Η κατοικία του πρέσβη της Βενεζουέλας μεταφέρθηκε στην «κόκκινη βίλα» του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου τον Ιούλιο του 2014, λίγους μήνες μετά την άφιξη του σημερινού πρέσβη Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έφθασε στην Ελλάδα έδειξε την προτίμησή του στην πολυτέλεια και τις μεγάλες ανέσεις. Στον μεγάλο κήπο του σπιτιού με την πισίνα έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς, σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούσε τα προηγούμενα χρόνια η πρεσβεία της Βενεζουέλας. Στο σαλόνι της κατοικίας, πάνω από το αγαπημένο πιάνο του Μητροπάνου, διακρίνεται ένας πίνακας με το πορτρέτο του Απελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής Σιμόν Μπολίβαρ.

«Οταν έμαθα ότι σε αυτό το σπίτι ζούσε ο μεγάλος τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος άρχισα να διαβάζω για αυτόν. Είναι τιμή να ζω στο σπίτι ενός τόσο αγαπητού καλλιτέχνη», είχε δηλώσει σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Mega το 2014 ο κ. Φαρίντ Φερνάντες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ