ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη μαθητών Λυκείων από τον αδελφοποιημένο Δήμο Άργους-Μυκηνών στη Βέροια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:03:00 μ.μ. | |
Επίσκεψη μαθητών Λυκείων από τον αδελφοποιημένο Δήμο Άργους-Μυκηνών στη Βέροια
Για έκτη συνεχή χρονιά μαθητές από τον αδελφοποιημένο Δήμο Άργους-Μυκηνών επισκέφτηκαν τη Βέροια, το μεσημέρι της Τρίτης 6 Μαρτίου 2018.


Η επίσκεψη είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα πολιτιστικών διοργανώσεων της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους – Μυκηνών Παιδεία και Πολιτισμός» (Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.) που έχει ως σκοπό τη γνωριμία των μαθητών της Γ’ τάξης των Δημόσιων Λυκείων της πόλης με την ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου Βέροιας λόγω της ιστορικής σύνδεσης των δυο περιοχών μέσω της καταγωγής του Μ. Αλεξάνδρου από την περιοχή του Άργους.

Κατά τη φετινή επίσκεψη μαθητές της Γ’ Τάξης των Γενικών Λυκείων του Άργους καθώς και το Μουσικό Σχολείο της πόλης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους – Μυκηνών Παιδεία και Πολιτισμός» (Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.), Πέτρο Διολίτση, και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Άργους, Παναγιώτη Σκουφή, βρέθηκαν στο Δημαρχείο της Βέροιας όπου τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέλιος Ασλάνογλου.

Ο Αντιδήμαρχος εκ μέρους του Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, καλωσόρισε θερμά τους νεαρούς επισκέπτες από την αδελφοποιημένη πόλη του Άργους, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία τους στη Βέροια στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ενδυναμώνει ουσιαστικά τις σχέσεις των δύο δήμων ενώ τους ενημέρωσε για τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Βέροιας και Άργους αλλά και την ευρύτερη ιστορία της περιοχής.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ., Πέτρος Διολίτσης μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη θερμή υποδοχή του Δήμου Βέροιας, τονίζοντας πως για το Δήμο Άργους-Μυκηνών η συγκεκριμένη εκπαιδευτική εκδρομή αποτελεί ιστορική υποχρέωση και φόρο τιμής προς το Μέγα Αλέξανδρο με στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου και τη στενή σχέση τους με τη Βέροια και τη Μακεδονία.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα με την εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ