ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Εκπαιδευτική ημερίδα για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου: «Αθλητισμός για Όλους - η Ανάπτυξη του Δρομικού Κινήματος»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. | |
Εκπαιδευτική ημερίδα για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου: «Αθλητισμός για Όλους - η Ανάπτυξη του Δρομικού Κινήματος»
 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα διαλέξεων «Οικογένειας Νίκου Μαζαράκη» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) στην πλατεία Φιλελλήνων πραγματοποιήθηκε  Εκπαιδευτική Ημερίδα  με τίτλο «Αθλητισμός για Όλους - η Ανάπτυξη του Δρομικού Κινήματος».

 Κεντρική Ομιλήτρια ήταν η Πολυξένη Αργειτάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια Σ.Ε.Φ.Α.Α, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Β' Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συνομιλητής ο Ανδρέας Δημητράκης
Πρωταθλητής Ελλάδος στα 800μ. και 1.500μ.
"Η μεταβολή του τρόπου ζωής του σύγχρονου ανθρώπου επέφερε τον προσανατολισμό του στην ευεργετική επίδραση της σωματικής άσκησης στην καθημερινότητά του.  Η σωματική άσκηση είναι κάτι που πρέπει να γίνεται εφ’ όρου ζωής διότι έχει όχι μόνο σωματικά αλλά και σημαντικά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη.  Το δρομικό κίνημα απολαμβάνει σημαντική άνθηση τα τελευταία χρόνια και τείνει να γίνει ένας νέος τρόπος ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι όταν το τρέξιμο γίνεται μέρος της καθημερινότητας του ατόμου και είναι ορατά τα αποτελέσματά του, αυξάνει την ευχαρίστηση και την ευεξία του.  Οι περισσότεροι δρομικοί αγώνες διαμορφώνουν και ένα θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο διότι συνδυάζονται με μεθοδικές περιβαλλοντικές προσπάθειες αποκτώντας έτσι και μία ευρύτερη κοινωνική διάσταση." τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κα Αργειτάκη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος, ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Χρήστος Ζέρβας, η εντεταλμένη συμβουλος τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Πόπη Καλκούνου, η εντεταλμένη συμβουλος παιδείας Μαρία Ράλλη, ο τεχνικός Διευθυντης του Μαραθωνίου Ευάγγελος Παπαποστόλου κα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ