ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Αντιδράσεις από την ΕΛΜΕ Αργολίδας για τον αποκλεισμό των Εσπερινών Λυκείων από τις Στρατιωτικές Σχολές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:02:00 π.μ. | |
Αντιδράσεις από την ΕΛΜΕ Αργολίδας για τον αποκλεισμό των Εσπερινών Λυκείων από τις Στρατιωτικές Σχολές
 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας σχετικά με το θέμα του αποκλεισμού των μαθητών των Εσπερινών ΓΕΑ από την πρόσβασή τους στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, θεωρεί αντιφατικό το γεγονός η Πολιτεία από τη μία να δίνει το δικαίωμα, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων των Εσπερινών Λυκείων, να σπουδάσουν οι μαθητές τους σε ένα ευρύτατο φάσμα επιστημονικών αντικειμένων (π.χ. νομική, ιατρική, οικονομία, κ.α.) και να διαχειρίζονται τις τύχες των συνανθρώπων τους και από την άλλη να αποκλείονται από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Σαφώς και θα πρέπει βέβαια να καθοριστούν κριτήρια εισαγωγής (σωματότυπος, ηλικία, κ.α.), προσαρμοσμένα στην ιδιαιτερότητα των σχολών αυτών. Η μέχρι σήμερα επίσημη απάντηση είναι ότι μπορούν, αφού απολυθούν από το Εσπερινό Λύκειο, να συμμετάσχουν, την επόμενη σχολική χρονιά, στις πανελλήνιες εξετάσεις των Ημερησίων Λυκείων, τα οποία, όμως, έχουν διαφορετική ύλη από αυτήν που ορίζεται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπονδών των Εσπερινών Λυκείων. Δηλαδή πρόκειται για έναν άμεσο αποκλεισμό από τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, χωρίς κανένα έλλογο έρεισμα, εφόσον σε όλες τις άλλες Σχολές δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις στην ύλη που έχουν διδαχθεί στο σχολείο που φοιτούν και η οποία είναι διαφοροποιημένη από την ύλη των Ημερησίων Λυκείων.

Επιπλέον, σας αναφέρουμε ότι αντίστοιχο αίτημα των Εσπερινών ΕΠΑΛ, από το σχολ. έτος 2016-2017 έγινε αποδεκτό και γι' αυτό παρακαλούμε στο όνομα της ισονομίας να ικανοποιηθεί και η δική μας δίκαιη διεκδίκηση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ