Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:38:00 π.μ. |
Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο;
Σήμερα θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδικά αυξημένες ψηλές ή και μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. 

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή φαίνεται πως η κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων θα είναι τέτοια που θα ευνοήσουν τη μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να «υπερνικήσουν» την παγωνιά που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, να εκτοπίσουν τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες προς τις κεντροβόρειες περιοχές της Ευρώπης και έτσι από την Παρασκευή και έπειτα, ειδικά στα κεντρικά και νότια πεδινά ηπειρωτικά τμήματα της Ελλάδας, ο υδράργυρος θα καταφέρει σε τοπικό επίπεδο να εκτοξευθεί ακόμα και πάνω από τους 21 βαθμούς.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ