Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Κάλεσμα σε απεργία από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:20:00 μ.μ. |
Κάλεσμα σε απεργία από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η Ομοσπονδία μας προκήρυξε 24ωρη απεργία στο κλάδο στις 29 Μάρτη για την υπογραφή ΣΣΕ. Οι μέρες ως την απεργία είναι μέρες μάχης για όλους μας απέναντι στους εργοδότες του κλάδου, τον ΣΕΒ.

Ο σκοπός της υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι μεγάλης σημασίας ζήτημα για τους εργαζόμενους στον κλάδο, αφορά τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε και αυτό γιατί εξασφαλίζει την βάση αμοιβών και όρων εργασίας για όλους, βάζει εμπόδια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να εντείνει την εκμετάλλευση της εργασίας μας, ανοίγει το δρόμο να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να παρθούν μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας.

Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΚΛΗΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι η προπαγάνδα της κυβέρνησης και η προσπάθεια να μας πείσει ότι έρχεται η ανάπτυξη, είναι στάχτη στα μάτια.

Αυτή αφορά μια χούφτα μονοπώλια, επιχειρήσεις και την αύξηση των κερδών τους που σημαίνει για εμάς νέα επίθεση στα εργασιακά, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Γι’ αυτό και παίρνουν μέτρα ενάντια στην ανάπτυξη αγώνων, όπως πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ψήφισε νέο συνδικαλιστικό νόμο για να δυσκολέψει την κήρυξη απεργίας.

Η καλύτερη απάντηση είναι η οργάνωση όλων των εργαζόμενων και η συμμετοχή τους στη ζωή και δράση του συνδικάτου.

Μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις ενισχύουμε και διαμορφώνουμε μέρα με την μέρα το μέτωπο των εργατών και εργατριών, των ανέργων του κλάδου για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Το Συνδικάτο πρωτοστατεί για να σπάσει η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός και η τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς.

Χωρίς εμάς, όμως, κανένα εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει! Εμείς είμαστε δύναμη μεγάλη. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας!


Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Προχωράμε αποφασιστικά να επιβάλλουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία

Έξω οι ενώσεις προσώπων

Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Κανείς συνάδελφος με εργόσημο

Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις

Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης ΣΣΕ με νόμο στα 751 ευρώ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ