Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο
 Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης, επιστρέφει μετά από 40 χρόνια στην Κύπρο. Στις 16 Μαρτίου, θα εγκαινιάσει έκθεση με έργα στην γκαλερί Γκλόρια. Τα εγκαίνια θα κάνει ο Πρύτανης του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Γουλιάμος.

* Σεμινάριο με θέμα «ο αθλητισμός στις αναπτυξιακές ηλικίες«, θα γίνει στο Λουτράκι Κορινθίας, το Σάββατο, 10 Μαρτίου.

* Επιστημονική ημερίδα για την ανάδειξη του μνημείου του Ρωμαικού Υδραγωγείου της Σπάρτης, θα γίνει στις 21 Μαρτίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας νερού που είναι στις 24 Μαρτίου.

* Έκθεση της διακεκριμένης ζωγράφου Ιωάννας Ευθυμίου, θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα, στην αίθουσα Τέχνης «Κούρος» της Τρίπολης απ’ τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη. Θα την προλογίσει ο πρόεδρος για την ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

* Εκδήλωση με τίτλο «μια εικόνα, χίλιες λέξεις«, οργανώνει η Πνευματική Εστία Σπάρτης, τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα. Θα γίνει παρουσίαση της πόλης της Σπάρτης, μέσα από παλιές φωτογραφίες.

* Η νεανική χορωδία της Τρίπολης La vita, οργανώνει φολκ φέστιβαλ, το Σαββατοκύριακο, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης. Θα λάβουν μέρος χορωδίες από ολόκληρη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα και τις δύο ημέρες, θα αρχίσει στις 7.30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

* Ημερίδα με θέμα επίκαιρα θέματα σχετικά με νοσήματα στη σχολική κοινότητα, θα γίνει την Παρασκευή, στις 10 το πρωί, στο Βουλευτικό Ναυπλίου. Την οργανώνουν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την διεύθυνση δημόσιας υγείας.

* Ο 2ος αγώνας αξιών, θα γίνει στις 11 Μαρτίου, στο Άργος. Ο αγώνας είναι 16 χλμ. και είναι αφιερωμένος στην ημέρα σκέψης που εορτάζεται απ’ τους προσκόπους, στις 22 Φεβρουαρίου.


* Η δημοτική παράταξη «ενεργοί δημότες Επιδαύρου», συνεπής στην προεκλογική δέσμευση, οργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση, σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου. Θα συζητηθούν προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων.

* Εθελοντική αιμοδοσία θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου, στο Λυγουριό Αργολίδας, για τις ανάγκες κάλυψης της τράπεζας αίματος Λυγουριού.

Σύνταξη Ειδήσεων
Δέσποινα Αρσένη
Πηγή: ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ