ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι Σκοπιανοί ή προκειται για φάρσα;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:37:00 μ.μ. |
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι Σκοπιανοί ή προκειται για φάρσα;
 Δημοσίευμα σε ξένο σάιτ αναφέρεται στην νέα ονομασία του μεγάλου αυτοκινητοδρόμου στα Σκόπια με το ονομα Αλεξανδρος ο Μακεδόνας. Οι αρχές της πΓΔΜ αποφάσισαν την κίνηση αυτή ως ένδειξη καλής θέλησης προς την Ελλάδα ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα του κράτους.

Ως εδώ όλα καλά!

Όμως βλέποντας την φωτογραφία με την νέα ονομασία του δρόμου πιστεύουμε ότι κάτι δεν πάει καλά!

Τις τελευταίες μέρες προωθείται στα social media η παρακάτω φωτογραφία, συνοδευόμενη απ’ τον ισχυρισμό ότι οι Σκοπιανοί άλλαξαν το όνομα ενός αυτοκινητόδρομου από «Αλέξανδρος της Μακεδονίας» σε «πρώην Αλέξανδρος της Μακεδονίας».
Την γνωστοποίησε κυρίως ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά, Θάνος Τζήμερος, και δεν την διέγραψε παρά την επισήμανση από αρκετούς χρήστες ότι πρόκειται για hoax.

Ψευδής ισχυρισμός


Αρχική πηγή είναι η σέρβικη σατιρικήιστοσελίδα njuz.net, που έχει γράψει αρκετές φορές για το Μακεδονικό. Εδώ βρίσκονται σε μετάφραση όλα τα σχετικά άρθρα της σελίδας, με ένα άλλο παράδειγμα να αποτελεί το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θα θα αναγνωρίσει το όνομα ‘Μακεδονία’ για 100€ το μηνα».

Παρακάτω βλέπουμε την πραγματική πινακίδα στην οποία και έγινε Photoshop.

Και έπειτα, περισσότερες φωτογραφίες από την διαδικασία αντικατάστασης πραγματικής πινακίδας, στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, στις 21 Φεβρουαρίου (πηγή φωτογραφιών Associated Press και EPA):
Στην πραγματικότητα, ο δρόμος μετονομάζεται σε «Prijatelstvo», που θα πει «Φιλία».
Με βάση τα παραπάνω, η αρχική εικόνα αποδεικνύεται προϊόν σάτιρας και Photoshop, και ο ισχυρισμός μετονομασίας του νέου δρόμου σε «πρώην Αλέξανδρος της Μακεδονίας» καταρρίπτεται.

Πηγή: ellinikahoaxes.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ