ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Αργολίδα: Ορειβατικό ενδιαφέρον για την διαδρομή Αμαριανός - Αραχναίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:53:00 μ.μ. |
Αργολίδα: Ορειβατικό ενδιαφέρον για την διαδρομή Αμαριανός - Αραχναίο
Το ορειβατικό ενδιαφέρον για την διαδρομή Αμαριανός-Αραχναίο μέσω Χούνης είναι υψηλό, καθώς η ρεματιά αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή με φυσικό κάλλος.

Η ΡΕΜΑΤΙΑ

Όλη η περιοχή που εκτείνεται γύρω από το χωριό Αραχναίο είναι μια ευρεία λεκάνη που περικλείνεται από ψηλά βουνά. Τα νερά της βροχής αυτής της λεκάνης σχηματίζουν έναν μαιανδρικό χείμαρρο ο οποίος ξεκινάει από τα Φράκια, κατευθύνεται δυτικά, διασχίζει όλη τη λεκάνη του χωριού, σχηματίζει μια βαθιά χαράδρα, περνάει κάτω από το Μοναστήρι (Νέα Μονή Ταλαντίου) και αναζητά διέξοδο προς τη θάλασσα. 
Περνάει μέσα από την στενή Χούνη, βγαίνει στον Αμαριανό και ξεχύνεται στον Αργολικό κάμπο μέχρι που σβήνει στο Παναρίτι όπου οι καλλιεργητές έχουν μετατρέψει την κοίτη σε καλλιεργήσιμους αγρούς. Καθ’ όλο αυτό το μεγάλο μήκος αυτή η ρεματιά μετατρέπεται σε πολλά σημεία σε βαθιές χαράδρες.
Σε μια μεγάλη και ογκώδη ορεινή μάζα σαν του όρους Αραχναίου φυσικό είναι ο κεντρικός χείμαρρος να δέχεται και πολλούς άλλους μικρότερους χειμάρρους τόσο στην λεκάνη του Αραχναίου όσο και στη λεκάνη του Αμαριανού. Τέτοιοι μικρότεροι χείμαρροι που προστίθενται στη μακρά διαδρομή του είναι ο χείμαρρος που κατεβαίνει από τον Αρνά, από το Πρόι-Λάζ’ριτ, το Πρόι-Θέου, το Πρόι-Φλόροσ’ και άλλοι.

ΜΠΙΜΠΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ