Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα πάει καλύτερα, αλλά ο λαός της έχει χρεοκοπήσει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:23:00 π.μ. |
Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα πάει καλύτερα, αλλά ο λαός της έχει χρεοκοπήσει
 Την οικονομική πορεία της Ελλάδας σε αντιδιαστολή με εκείνη των πολιτών της αναλύει σε ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα Sachsische Zeitung σημειώνοντας: «Μετά το καλοκαίρι η χώρα φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί νέα δάνεια. 

Οι πολίτες όμως χρωστούν δισεκατομμύρια στο κράτος. Όπως ακούγεται παντού, η Ελλάδα, το κατεξοχήν προβληματικό παιδί της ευρωζώνης, βρίσκεται πλέον ‘σε καλό δρόμο' μετά την ντε φάκτο χρεοκοπία την άνοιξη του 2010. Το αργότερο μετά τον Αύγουστο όταν θα ολοκληρωθεί το τρίτο δανειακό πρόγραμμα η χώρα ‘θα επιστρέψει επιτέλους σε κάτι σαν ομαλότητα'».

Παρακάτω ο αρθρογράφος, όπως μεταδίδει η DW,αναφέρεται στην ικανοποίηση που εξέφρασαν οι δανειστές για την πρόοδο που σημειώνεται, αλλά συμπληρώνει ότι «η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική εάν δει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά των πολιτών και των επιχειρήσεων'», γράφει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας σε πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία πάνω από 4 εκ. φορολογούμενοι έχουν οφειλές προς την εφορία. Ο αριθμός αυτός ανταποκρίνεται στα «δυο τρίτα των φορολογούμενων στην Ελλάδα».

Πηγή: tovima.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ