ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Εντυπωσιασμένοι ντόπιοι και επισκέπτες από την παρουσία της Σχολής Ευελπίδων στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 μ.μ. |
Εντυπωσιασμένοι ντόπιοι και επισκέπτες από την παρουσία της Σχολής Ευελπίδων στο Ναύπλιο
Η ιστορική πόλη του Ναυπλίου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Σχολής Ευελπίδων, αφού αποτελεί τον τόπο όπου ιδρύθηκε το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα την 1η Ιουλίου του 1828
Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και του εορτασμού των 190 ετών (1828-2018) από την ίδρυσή της, της προώθησης του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενής άμιλλας που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του πολυδιάστατου χαρακτήρα της εκπαίδευσής, η Σχολή συμμετείχε στην 5η αθλητική διοργάνωση με την επωνυμία «Μαραθώνιος Ναυπλίου» καθώς και στις σχετικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, το διήμερο 3-4 Μαρτίου.
Όπως είναι γνωστό η ιστορική πόλη του Ναυπλίου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Σχολής, αφού αποτελεί τον τόπο όπου ιδρύθηκε το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα την 1η Ιουλίου του 1828 με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια και φιλοξένησε τους πρώτους Ευέλπιδες του ελεύθερου νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.
Στο πλαίσιο αυτό η Σχολή οργάνωσε περίπτερο με ιστορικό και φωτογραφικό υλικό στο χώρο του κέντρου εγγραφών του αγώνα. Επιπλέον στις 3 Μαρτίου 90 Ευέλπιδες καθώς και οι 8 Αξκοί συνοδοί, επισκέφθηκαν αρχικά το αρχαιολογικό μουσείο, το Βουλευτήριο και τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου ενημερώθηκαν από τις Πολιτικές και Θρησκευτικές Αρχές για τα σημαντικότερα γεγονότα της Καποδιστριακής περιόδου. Τις απογευματινές ώρες συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία και στην αφή της φλόγας που οργανώθηκαν από το Δήμο του Ναυπλίου.
Την επόμενη μέρα στις 4 Μαρτίου, άγημα των Ευελπίδων συμμετείχε στην έπαρση της σημαίας μπροστά στο κτίριο που φιλοξένησε τη Σχολή μέχρι το 1834, οπότε και μεταφέρθηκε στην Αίγινα. Στη συνέχεια 70 Ευέλπιδες συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Δρόμο, καταδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση της Σχολής με την πόλη και αποδίδοντος τον απαιτούμενο φόρο τιμής σ΄αυτήν. Μ΄αυτό τον τρόπο επιπλέον, τονίστηκε για πολλοστή φορά, ότι οι αξίες της Σχολής προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και το «ευ αγωνίζεσθαι». Άλλωστε ο αθλητισμός αποτελεί αμετάβλητο διαχρονικά, τον σημαντικότερο πυλώνα της εκπαίδευσης των Ευελπίδων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις στις 3 Μαρτίου, συμμετείχαν και σπουδαστές των Στρατιωτικών Ακαδημιών της Ολλανδίας, Πολωνίας, Ιταλίας και Ρουμανίας που φιλοξενούνται στη Σχολή στο πλαίσιο του διεθνούς εξαμήνου, που αποτελεί δραστηριότητα του προγράμματος Miilitary Erasmus.
Η Σχολή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 190 χρόνων από την ίδρυσή της, σχεδίασε και θα υλοποιήσει πλήθος άλλων δράσεων σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, με σκοπό την ανάδειξη της ένδοξης ιστορίας και προσφοράς της στο Έθνος, καθώς και την έκφραση ευγνωμοσύνης στον Ελληνικό λαό για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλει.

Πηγή: armynow.net
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ