ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

H ακριβότερη φωτογραφική μηχανή του κόσμου πουλήθηκε για 2.400.000 ευρώ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:36:00 μ.μ. |
H ακριβότερη φωτογραφική μηχανή του κόσμου πουλήθηκε για 2.400.000 ευρώ
Τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτελεί πρώτη είδηση διεθνώς στα φωτογραφικά “φόρα” το αστρονομικό ποσό στο οποίο πουλήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της φωτογραφίας μία φωτογραφική μηχανή: 2,4 εκ. ευρώ! 

Είναι όντως πάρα πολλά τα χρήματα για μια αντίκα 100χρόνων... Ας δούμε όμως γιατί έπιασε τόσα λεφτά η εν λόγω μηχανή. Το 1923 η Leica είχε κατασκευάσει 25 μηχανές της σειράς Ο για να τεστάρει τις αντιδράσεις των φωτογράφων και γενικά της αγοράς, εν όψει της επικείμενης μαζικής παραγωγής της πρώτης Leica A, που λάνσαρε δύο χρόνια αργότερα, το 1925. Ελάχιστα από αυτά τα πρώτα δοκιμαστικά δείγματα της σειράς Ο έχουν διασωθεί -συγκεκριμένα μόνον τρία- μεταξύ των οποίων και η Leica O Νο 122. 

Αυτό το πολύ σπάνιο κομμάτι δημοπρατήθηκε στις 10 Μαρτίου από τον οίκο WestLicht. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην αίθουσα δημοπρασιών συνωστίστηκαν πολλοί συλλέκτες ενώ άγνωστος αριθμός έλαβε μέρος μέσω τηλεφώνου απ’ όλη την Υφήλιο. Η τιμή εκίνησης ήταν 400.000 ευρώ, η οποία σε ελάχιστα λεπτά ...εξαπλασιάσθηκε φθάνοντας τα 2.400.000 ευρώ!!! Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο αγοραστής ζήτησε να μην γίνει γνωστό το όνομά του. 

Προσωπικά αντιμετωπίζω πολύ θετικά οποιοδήποτε γεγονός αξιόλογο και έξω από τα τετριμμένα συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο της φωτογραφίας. Γεγονός που χαρίζει λάμψη και “σταριλίκι” στον κλάδο έστω κι αν αυτό προέρχεται από το μακρινό παρελθόν της φωτογραφίας. Γιατί αυτό προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό αντανακλά αίγλη στο φωτογραφικό επάγγελμα και όχι η ρουτίνα της καθημερινότητας και τα χίλια μύρια προβλήματα... 

ΤΑΚΗΣ ΤΖΙΜΑΣ
Πηγή: photobusiness.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ