ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

H FIFA απειλεί με αποκλεισμό το ελληνικό ποδόσφαιρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:59:00 μ.μ. |
H FIFA απειλεί με αποκλεισμό το ελληνικό ποδόσφαιρο
 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το Ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ώρες, μετά και τα όσα τραγικά συνέβησαν εχθές στο γήπεδο της Τούμπας, με την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη.

Σε επίσημη τοποθέτησή της, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ζήτησε άμεσα μέτρα για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προειδοποιώντας για κυρώσεις και πιθανό αποκλεισμό!

Η ανακοίνωση:

«H επιτροπή της ΦΙΦΑ που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της ΦΙΦΑ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωπρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων , θα υποχρέωνε την ΦΙΦΑ να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της ΦΙΦΑ, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της ΦΙΦΑ για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της ΦΙΦΑ, συμπεριλαμβανόμενης και την αποβολή του μέλους της Ένωσης».

«Βράζουν» ΠΑΕ και κοινωνία με το κυβερνητικό πυροτέχνημα περί διακοπής του πρωταθλήματος

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Τα ίδια είπε και on camera ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αλλά η πρακτική του φέρεται να ακολουθεί το Μαξίμου έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην σούπερ λίγκα από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο πρωτάθλημα τιμωρώντας όλες τις ομάδες αντί να τιμωρήσει τους πραγματικούς ενόχους και την παραβατική συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην πλειοψηφία των ομάδων της σούπερ λίγκα είναι ότι για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αδυνατώντας να επιβάλλει τάξη στο εσωτερικό του ελληνικού ποδοσφαίρου προσπαθεί με πυροτεχνήματα και με την λογική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων και να καλύψει το πραγματικό πρόβλημα, δημιουργώντας ένα πυροτέχνημα μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.

Ηδη Παναθηναϊκός και ΑΕΚ με επίσημες ανακοινώσεις τους έχουν ταχθεί κατά της απόφασης της κυβέρνησης για λουκέτο και τις επόμενες ώρες να τις ακολουθήσουν και πολλές άλλες ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει η παραμικρή τοποθέτηση από την ΕΠΟ για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι κυβερνητικές δηλώσεις

Την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου επ’ αόριστον ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά την συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά τόνισε ότι: «H κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε πολλά αλλά πρέπει να γίνουν και πολλά. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο η προσπάθεια και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος.

Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες να ισχύουν για όλους έναντι όλων. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Ξεκινούν συζητήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αν δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους για να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες.

Τα πάντα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το Grexit αν δεν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Περιμένουν τις προτάσεις από τη λίγκα. Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα κάνουμε και άλλες ανακοινώσεις.

Περιμένουμε ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, πρέπει να αυστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Θα ληφθούν οι πρόνοιες για να μην επηρεαστεί η Εθνική».

Πηγή: reporter.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ