ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Εκδικάζεται στο Ναύπλιο η εκδοσή στην Τουρκία του ποιητή Hasan Biber

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. |
Εκδικάζεται στο Ναύπλιο η εκδοσή στην Τουρκία του ποιητή Hasan Biber
Στις 28 Μαρτίου στο Εφετείο Ναυπλίου θα εκδικαστεί η υπόθεση του HASAN BIBER για την εκδοσή του στην Τουρκία.

Ο HASAN BIBER είναι αγωνιστής του συνδικαλιστικού κινήματος και ποιητής 60 χρονών. Επί πολλά χρόνια στον συνδικαλιστικό αγώνα. Επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδικάτου Λιμενεργατών Τουρκίας (TÜRK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ). Ήταν στο Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF). 

Όταν προφυλακίσθηκε για τις συνδικαλιστικές δράσεις του, στάθηκαν αλληλέγγυοί του με δράσεις οι λιμενεργάτες της Ελλάδας και διαφόρων άλλων χωρών. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και είναι ένας αγωνιστής που αφιέρωσε όλη του ζωή του στον αγώνα των εργατών. Το 2011 συνελήφθη στη Χίο και προφυλακίσθηκε. Τότε η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή του από την Ελλάδα, εξασκώντας πιέσεις. 

Το Εφετείο αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας. Κατά της απόφασης αυτής ξεκίνησε απεργία πείνας μόνο με νερό, ζάχαρη και αλάτι, με συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε δύσκολη κατάσταση. Με την απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας και μετά από 53 μέρες ο ίδιος σταμάτησε την απεργία πείνας. Τώρα, δεύτερη φορά, η Τουρκία ξαναζητά την έκδοσή του, με τις ίδιες κατηγορίες. Βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ