ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ναυπλίου για τον Τούρκο συνδικαλιστή Hasan Biber (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:59:00 π.μ. | |
Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ναυπλίου για τον Τούρκο συνδικαλιστή Hasan Biber
 Στο εφετείο Ναυπλίου εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση της έκδοσης του Τούρκου συνδικαλιστή και ποιητή Hasan Biber στην Τουρκία.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ναυπλίου για τον Τούρκο συνδικαλιστή Hasan Biber
Ο Hasan Biber βρίσκεται στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, είναι ένας αγωνιστής και ποιητής 60 ετών. Επί πολλά χρόνια στον συνδικαλιστικό αγώνα. Επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδικάτου Λιμενεργατών Τουρκίας (TÜRK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ). Ήταν στο Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF).
Όταν προφυλακίσθηκε για τις συνδικαλιστικές δράσεις του, στάθηκαν αλληλέγγυοί του με δράσεις οι λιμενεργάτες της Ελλάδας και διαφόρων άλλων χωρών. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και είναι ένας αγωνιστής που αφιέρωσε όλη του ζωή του στον αγώνα των εργατών. Το 2011 συνελήφθη στη Χίο και προφυλακίσθηκε.
Τότε η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή του από την Ελλάδα, εξασκώντας πιέσεις. Το Εφετείο αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας. Κατά της απόφασης αυτής ξεκίνησε απεργία πείνας μόνο με νερό, ζάχαρη και αλάτι, με συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε δύσκολη κατάσταση.

Με την απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας και μετά από 53 μέρες ο ίδιος σταμάτησε την απεργία πείνας.
Τώρα, δεύτερη φορά, η Τουρκία ξαναζητά την έκδοσή του, με τις ίδιες κατηγορίες. Κατά τους Τούρκους, ο Hasan Biber συγκαταλέγεται στους υπόπτους των επιθέσεων που οργανώθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Γενικό Αρχηγείο του Κόμματος ΑΚ στην Άγκυρα.
Σήμερα Τετάρτη έξω από τα δικαστήρια του Ναυπλίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι από οργανώσεις άπλωσαν πανό, ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης στον Τούρκο ποιητή και συνδικαλιστή έχουν εκδώσει ο Συλλογος Λιμενεργάτων του Ναυπλίου και η Λαική Ενότητα Αργολίδας. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ