ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Το Εφετείο Ναυπλίου απέρριψε το αίτημα έκδοσης του Hasan Biber στην Τουρκία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:06:00 μ.μ. |
Το Εφετείο Ναυπλίου απέρριψε το αίτημα έκδοσής του Hasan Biber στην Τουρκία
 Η υπόθεση του Τούρκου ποιητή και συνδικαλιστή Hasan Biber εκδικάστηκε σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στο Εφετείο Ναυπλίου με το δικαστήριο να αποφασίζει να μην εκδοθεί στην Τουρκία.

Έξω από τα δικαστήρια από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι από οργανώσεις, οι οποίοι άπλωσαν πανό, ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης στον Τούρκο ποιητή και συνδικαλιστή είχαν εκδώσει ο Συλλογος Λιμενεργάτων του Ναυπλίου και η Λαική Ενότητα Αργολίδας.

Οι δικαστικές περιπέτειες για τον Τούρκο συνδικαλιστή Hasan Biber που  βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου δεν έχουν τελειώσει ακόμα καθώς πρόκειται να δικαστεί και για άλλες υποθέσεις. Παράλληλα εκκρεμεί η αίτησή τους για άσυλο στην Ελλάδα. 
Ο Hasan Biber ήταν επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδικάτου Λιμενεργατών Τουρκίας (TÜRK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ), με συμμετοχή στο Δ.Σ. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF). Έχει επίσης εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και είναι ένας αγωνιστής που αφιέρωσε όλη του ζωή του στον αγώνα των εργατών.

Το 2011 συνελήφθη στη Χίο και προφυλακίσθηκε. Από τότε η Τουρκία ζητά επίμονα την έκδοσή του από την Ελλάδα, εξασκώντας πιέσεις, καθώς συγκαταλέγεται στους υπόπτους των επιθέσεων που οργανώθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Γενικό Αρχηγείο του Κόμματος ΑΚ στην Άγκυρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ