ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

“Τέλος” o ΘΗΣΕΑΣ – “Ήρθε” ο ΦιλόΔημος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. |
“Τέλος” o ΘΗΣΕΑΣ – “Ήρθε” ο ΦιλόΔημος – Η ταμπέλα που θα βλέπουμε
Με 180 εκατ. ευρώ των πρώτων τριών Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», να βρίσκονται πλέον στη διάθεση των Δήμων της Χώρας, αλλάζει και η ταμπέλα που θα συνοδεύει σημαντικά έργα θετικής παρέμβασης στην καθημερινότητα των πολιτών (συντήρηση σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους, αναβάθμιση Παιδικών Χαρών), “κάνοντάς” μας να “ξεχάσουμε”, σταδιακά, αλλά άμεσα, αυτή που επί χρόνια βλέπαμε – “ΘΗΣΕΑΣ”.

Το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ για το 2018.

Μαζί με τον «ΦιλόΔημο Ι», οι δράσεις του οποίου αναμένεται να ενεργοποιηθούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπεται να τεθούν στη διάθεση των Δήμων συνολικά 740 εκατ. ευρώ για το 2018 με στοχευμένες δράσεις που έχουν άμεση και απτή θετική επίδραση στην καθημερινή ζωή του πολίτη.

Ο «ΦιλόΔημος Ι» έχει προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ για το 2018 με δυνατότητα επέκτασης στα 2 δις ευρώ σε βάθος πενταετίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη συνεργασία του Ταμείου Παρακαταθηκών &Δανείων.

Τα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, έρχονται να προστεθούν στις υφιστάμενες δυνατότητες επιπρόσθετης ενίσχυσης του έργου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επιχορηγεί και την εξόφληση οφειλών τους, αλλά και έργα λόγω έκτακτων αναγκών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ