ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Παιδί ανακάλυψε θησαυρό θρυλικού βασιλιά του 10ου αιώνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:13:00 μ.μ. |
Παιδί ανακάλυψε θησαυρό θρυλικού βασιλιά του 10ου αιώνα
Ένα 13χρονο παιδί κι ένας ερασιτέχνης αρχαιολόγος ανακάλυψαν στο γερμανικό νησί Ρίγκεν έναν «μοναδικό» θησαυρό που μπορεί να ανήκε στον βασιλιά Χάραλντ τον Κυανόδοντα, ο οποίος εισήγαγε τον χριστιανισμό στη Δανία.

Ο θησαυρός αποτελείται από εκατοντάδες νομίσματα, μαργαριτάρια, ένα σφυρί του Θορ, σπασμένα δαχτυλίδια και καρφίτσες, μεταδίδει σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) επικαλούμενο τον ερασιτέχνη αρχαιολόγο Ρενέ Σεν και το περιφερειακό αρχαιολογικό γραφείο.
Ο Σεν και ο μαθητής Λούκα Μαλασνιτσένκο ανακάλυψαν τον Ιανουάριο ένα νόμισμα με τη βοήθεια ανιχνευτή μετάλλων σ' έναν αγρό κοντά στο χωριό Σαπρόντε, στο νησί Ρίγκεν στη Βαλτική. Και οι τοπικές αρχές προχώρησαν στις 14 και 15 Απριλίου στην εκσκαφή του θησαυρού.

Γύρω στα εκατό νομίσματα φαίνεται πως χρονολογούνται από την εποχή του βασιλείου του Χάραλντ 1ου (910-987), ενός βασιλιά που απέρριψε τις δοξασίες των Βίκινγκ, ενοποίησε τη Δανία και άρχισε τον εκχριστιανισμό της.
Βρέθηκαν επίσης πιο αρχαία νομίσματα που προέρχονται από τόπους πολύ μακρινούς, όπως ένα ντιρχάμ της Δαμασκού που είχε μετατραπεί σε κόσμημα και χρονολογείται από το 714.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ