ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

"Πρωτοβουλία για τους ασθενείς με αρθρίτιδα" θα αναπτυχθεί στο 10ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο στο Πόρτο Χέλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 π.μ. |
"Πρωτοβουλία για τους ασθενείς με αρθρίτιδα" θα αναπτυχθεί στο 10ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο στο Πόρτο Χέλι
Στη δημιουργία πιλοτικής υπηρεσίας υποστήριξης των ασθενών με χρόνια φλεγμονώδη αρθρίτιδα προχωρούν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία». Τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση θα αναπτυχθούν στο 10ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ) που ξεκινά σήμερα και λήγει την Πρωτομαγιά στο Πόρτο Χέλι.


«Στοχεύουμε στην εξατομίκευση κάθε περίπτωσης», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΠΕΜΥ, κ. Παναγιώτης Τρόντζας. «Πάντα υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης ακόμα και γι’ αυτούς τους ασθενείς, που δεν έχουν πλήρη απάντηση στη θεραπεία. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ομάδα επαγγελματιών υγείας (ρευματολόγοι, ψυχολόγοι, φυσικοθεραπευτές και άλλοι) που να ερευνήσουν τις αιτίες της μη καλής θεραπευτικής απάντησης αλλά και να εξατομικεύσουν τη συνολική θεραπεία ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε χρόνιου ασθενή. Αυτό είναι το σκεπτικό της νέας πρωτοβουλίας που επικεντρώνεται σ’ ένα πεδίο στο οποίο δεν έχει δοθεί έμφαση ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό», καταλήγει.

Στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας για την Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ), εκτός από τα κλασικές συνεδρίες για τις μυοσκελετικές παθήσεις, σημαντικός χρόνος αφιερώνεται στη συζήτηση κλινικών περιστατικών με τους ειδικούς. Συνεχίζεται επίσης η ενεργός συμμετοχή εκπροσώπων των Ενώσεων Ασθενών ενώ στο πρόγραμμα εντάχθηκε και ειδική συνεδρία για την επικοινωνία ιατρού-ασθενούς. Τα ζητήματα διατροφής καταλαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος ενώ φέτος συμπεριελήφθη πιλοτικά και θεματολογία εναλλακτικής ιατρικής.

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία είναι ότι, για πρώτη φορά επιχειρείται προσέγγιση στο ζήτημα της «διαχείρισης των ασθενών με χρόνια φλεγμονώδη αρθρίτιδα και μερική επίτευξη των θεραπευτικών στόχων». Μεταξύ άλλων, ο Professor Piet van Riel, University of Nigmegen, The Netherlands, θα δώσει το Σάββατο το βράδυ σχετική διάλεξη με θέμα: “Dimensions of health: What are the implications for the management of people with arthritis”. Το ζήτημα αυτό θα έχει συνέχεια τόσο σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ