ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Η 1η Μάη είναι Απεργία, ημέρα της παγκόσµιας εργατικής τάξης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | |
ΠΑΜΕ Αργολίδας: Η 1η Μάη είναι Απεργία, ημέρα της παγκόσµιας εργατικής τάξης
Συνάδελφοι-σες, εργαζόµενοι-νες, άνεργοι, νέοι και νέες, 

Τιµάµε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για το 8ώρο, για να έχουµε δικαιώµατα στη δουλειά και τη ζωή. Συνεχίζουµε στο δρόµο που χάραξαν για να ζήσουµε σε ένα κόσµο χωρίς εκµετάλλευση, χωρίς πολέµους και προσφυγιά.

 Η Εργατική Πρωτοµαγιά του 2018 µας βρίσκει µπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις, που φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευµένου ιµπεριαλιστικού πολέµου, όπως ο πρόσφατός βοµβαρδισµός στη Συρία από τα γεράκια του πολέµου ΗΠΑ – Βρετανία – Γαλλία µε τη στήριξη των ιµπεριαλιστικών ενώσεων ΝΑΤΟ και ΕΕ. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο όνοµα των συµβατικών υποχρεώσεων δεν διστάζει να εµπλέξει και τη χώρα µας σε αυτό το µακελειό κάνοντας ότι έκαναν στο παρελθόν οι προηγούµενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ µετατρέποντας τη χώρα σε νατοϊκό ορµητήριο. 

Ματώνουν τους λαούς µε διάφορες προφάσεις κρύβοντας τον πραγµατικό τους στόχο που είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, οι ενεργειακοί δρόµοι και οι σφαίρες επιρροής. Αυτός ο στόχος είναι που φέρνει σε αντιπαράθεση τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη µε αποτέλεσµα να έρχεται όλο και πιο κοντά ο κίνδυνος ενός γενικευµένου ιµπεριαλιστικού πολέµου µε απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής. 

Οι ανεφοδιασµοί πολεµικών πλοίων και αεροσκαφών στη Σούδα, η στάθµευση των µη επανδρωµένων αεροσκαφών στη Λάρισα, η στήριξη µε υποδοµές και έµψυχο υλικό από τις ένοπλες δυνάµεις στις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η αρµάδα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν είναι απλά συµβατικές υποχρεώσεις αλλά καραµπινάτη συµµετοχή. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να µας πείσουν για το αντίθετο, η συµµετοχή στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. δεν προστατεύει τον ελληνικό λαό ούτε κανέναν άλλο. 

Το ΝΑΤΟ είναι πολεµική µηχανή που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο ενώ την «προστασία» του έχουν δοκιµάσει επανειληµµένα οι λαοί στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και ο ελληνικός µε το γκριζάρισµα στο Αιγαίο και την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας. 

Τα παραµύθια τους ότι τάχα δεν συµµετέχει η Ελλάδα στις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις όπως και τα περί «δίκαιης ανάπτυξης» δεν πείθουν κανέναν. 

Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες ετοιµάζει νέο αντεργατικό πακέτο µέτρων για το κλείσιµο της 4ης αξιολόγησης, µε ψήφιση ακόµα 88 προαπαιτούµενων, που θα προσθέσουν ακόµα µεγαλύτερα βάρη στις πλάτες των εργαζόµενων πέρα από τις µειώσεις µισθών και των συντάξεων, θα εντείνουν την εκµετάλλευσης µας στα σύγχρονα κάτεργα, στα εργοστάσια, την οικοδοµή, στους ξενοδοχειακούς οµίλους, τα χωράφια και τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τοµέα. 

Επίσης θα εντείνουν την επίθεση στο δικαίωµα για απεργία, τους πλειστηριασµούς και τις κατασχέσεις, τις περικοπές σε υγεία, πρόνοια και παιδεία, την απληρωσιά. 

Παράλληλα από τον Αύγουστο, προετοιµάζουν το επόµενο µνηµόνιο, µε τη σύµφωνη γνώµη όλων των κοµµάτων του κεφαλαίου, το οποίο θα πλασαριστεί ως «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Το ποιος θα ωφεληθεί από µια τέτοια ανάπτυξη , στηριγµένη στα συντρίµµια των δικαιωµάτων µας και την καλλιέργεια χαµηλών απαιτήσεων και φρούδων ελπίδων από τους εργαζόµενους, είναι ολοφάνερο. 

Το δρόµο τον δείχνουν σήµερα τα σωµατεία, οι οµοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόµενους και τις οικογένειές τους. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονοµευτικό της ρόλο. 

Στήριξε χωρίς καν προσχήµατα την κυβέρνηση για να περάσει τα µέτρα της τρίτης αξιολόγησης, ακόµα και τον περιορισµό του δικαιώµατος της απεργίας! Σε ίδια πλαίσια κινούνται και τα εργατικά κέντρα Άργους και Ναυπλίου, χωρίς να υπερασπίζοντα τα δικαιώµατα των εργαζοµένων, Ε.Κ χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα για την απληρωσιά, τα χαµηλά µεροκάµατα, την ανασφάλιστη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, την άγρια εκµετάλλευση των εργαζόµενων, στους χώρους εργασίας. 

Είναι επιτακτική λοιπόν η ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήµατος, της αλλαγής των συσχετισµών δυνάµεων. 

Είναι ανάγκη να µαζικοποιηθούν τα συνδικάτα µε την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να σπάσουµε το απόστηµα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισµού! 

Η µεγαλύτερη τιµή στους αγώνες, σε αυτούς που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώµατα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκµετάλλευσης, ενάντια στον ιµπεριαλιστικό πόλεµο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγµένο δρόµο για την τελική νίκη των λαών. Ÿ Απαιτούµε εδώ και τώρα την απεµπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς και επεµβάσεις του ΝΑΤΟ. 

Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καµία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! 

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Απαιτούµε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καµία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισµούς.

Αποµονώνουµε τον εθνικισµό και τους εγκληµατίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

 Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουµε!

Απαιτούµε αυξήσεις σε µισθούς και µεροκάµατα. Κανένας εργαζόµενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό µισθό, κανένας ανασφάλιστος, µέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ! Το φλογερό σύνθηµα που γεννήθηκε µέσα σε µεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις µας οδηγεί σήµερα περισσότερο από ποτέ: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! 

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ! ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ