ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ο Γιάννης Ανδριανός στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. |
Ανδριανός στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορού
«Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε κάθε παιδί και νέο άνθρωπο να εξερευνήσει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του και να επιδιώξει με αξιώσεις την αριστεία στο πεδίο εκείνο που πιστεύει ότι του ταιριάζει καλύτερα».

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορού στο Ναύπλιο. Ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση αυτού του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χορού, και βεβαίως να συγχαρώ τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες, τους δασκάλους και τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών.

Η ορχηστρική τέχνη είχε πάντα ιδιαίτερα σημασία για τον ελληνισμό. Είναι άσκηση ρυθμού και συντονισμού, ελέγχου του σώματος, χάρης και αξιοπρέπειας, όλων δηλαδή των αρετών που συνδέονται με τον ελεύθερο πολίτη. Είναι ταυτόχρονα ένα μέσο σύνδεσης με την παράδοση ενός τόπου, ιδιαίτερα μάλιστα όταν μιλάμε για τους κυκλικούς χορούς που υπογραμμίζουν με τον πιο εμφατικό τρόπο τους δεσμούς που συνδέουν τα μέλη μιας κοινότητας μεταξύ τους, αλλά και με τις γενιές του παρελθόντος και του μέλλοντος.
Είναι γι' αυτό ιδιαίτερα σημαντικό την καλλιέργεια αυτής της σπουδαίας και πολλαπλώς σημαντικής λειτουργία του σώματος και του πνεύματος να την ενθαρρύνουμε σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, είτε πρόκειται για τον κλασικό χορό, είτε για τις σύγχρονες μορφές του, είτε για τους χορούς της παράδοσής μας.

Αισθάνομαι γι' αυτό ιδιαίτερη χαρά γιατί νέοι άνθρωποι από τον τόπο μας ακολουθούν με συνέπεια και δέσμευση αυτά τα βήματα της πολύπλευρης καλλιέργειας, υπηρετώντας μια από τις πιο απαιτητικές τέχνες.

Είναι χρέος μας τις προσπάθειές σας αυτές να τις ενθαρρύνουμε και να βοηθήσουμε κάθε παιδί και νέο άνθρωπο να εξερευνήσει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του και να επιδιώξει με αξιώσεις την αριστεία στο πεδίο εκείνο που πιστεύει ότι του ταιριάζει καλύτερα.

Μ' αυτές τις σκέψεις εύχομαι στα παιδιά που συμμετέχουν στο σημερινό φεστιβάλ υγεία και καλή συνέχεια με πολλές και μεγάλες επιτυχίες τόσο στην τέχνη, όσο και στα γράμματα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ