ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Τελετή έναρξης του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 μ.μ. | |
Τελετή έναρξης του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στο Άργος
 Η Αργολίδα φιλοξενεί από σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 το 2ο πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που θα πραγματοποιηθεί έως τις 28 του μηνός.
Μια σημαντική διοργάνωση για την οποία συνεργάζονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι δήμοι της Αργολίδας , η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας.
 Μαθητές μουσικών σχολείων από διάφορα μέρη της Ελλάδας θα βρεθούν σε μια τριήμερη μουσική συνάντηση και θα παρουσιάσουν δείγματα μιας ιδιαίτερα αξιόλογης δουλειάς που γίνεται σε μουσικά γυμνάσια και λύκεια.
 Οι συναυλίες ξεκίνησαν σήμερα από το αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου με τα Μουσικά Σχολεία Πάτρας και Κορίνθου, ενώ το απόγευμα έγινε στο αρχαίο θέατρο  Άργους η επίσημη τελετή έναρξης,  ενώ στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο η τελετή λήξης με βράβευση του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού.
Στην τελετή έναρξης στο Άργος παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων της Αργολίδας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας στον χαιρετισμό του ανέφερε: Χαιρετίζω τη διοργάνωση του 2ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, το οποίο είναι αφιερωμένο στην αναγκαιότητα της διδασκαλίας της μουσικής στο Δημοτικό Σχολείο και θα έχει ως επίτιμο προσκεκλημένο μια σπουδαία προσωπικότητα της μουσικής το Γιάννη Σπανό. Πρόκειται ασφαλώς για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την αξία της μουσικής διδασκαλίας από τα πρώτα κρίσιμα σχολικά χρόνια.
 Η μουσική αποτελεί αναμφίβολα έναν κρίσιμο παράγοντα καλλιέργειας του πνεύματος, της αισθητικής και της συναισθηματικής νοημοσύνης των νέων ανθρώπων, αλλά και στοιχείο ενίσχυσης της πολιτισμικής μας παράδοσης και της κοινωνικής μας συνοχής. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ιδίως για τη διασύνδεση της δράσης αυτής με τους σπουδαίους χώρους του Αρχαίου Θεάτρου του Άργους, του Αρχαίου Σταδίου της Επιδαύρου και της Πλατείας Συντάγματος στο Ναύπλιο.
Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει ότι οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου, παρά την κρίση που περνά η χώρα, ενεργοποιούνται και συνεισφέρουν δημιουργικά στην κοινή προσπάθεια ανόδου της χώρας και της ποιότητας ζωής των πολιτών της. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του φεστιβάλ και ευελπιστώ ότι η προσπάθεια αυτή θα αναπτυχθεί περαιτέρω και θα μετουσιωθεί σε θεσμό για τη χώρα.
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών στο χαιρετισμό του ανέφερε: "Σας καλωσορίζω στην αποψινή γιορτή, την τελετή έναρξης του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων. Πιστεύουμε σε αυτήν τη διοργάνωση γιατί είναι μια γιορτή που ενισχύει το διαπολιτισμικό διάλογο, ενώνει τους ανθρώπους μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής, κάνει πράξη το «μαζί», προβάλλει την Αργολίδα και το πολιτιστικό κεφάλαιο που διαθέτει. Κυρίες και κύριοι, Ζούμε δύσκολες ημέρες.
Η Ελλάδα βιώνει μια παρατεταμένη κρίση με δραματικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Σε αυτές τις συνθήκες, ο τομέας του πολιτισμού αποτελεί σταθερή επένδυση για την υπέρβαση της κρίσης. Και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό. Με πενιχρά μέσα αλλά με μεγάλη καρδιά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, όσους την πίστεψαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλω να συγχαρώ όσους παίρνουν μέρος στο Φεστιβάλ και μας χαρίζουν αυτές τις ημέρες όμορφες μελωδικές στιγμές.
Ελπίζω οι φιλοξενούμενοί μας από την υπόλοιπη Ελλάδα να προλάβουν να γνωρίσουν το Άργος την αρχαιότερη συνεχώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης και τον πολιτισμό της. Θέλω, τέλος, να ευχηθώ οι συναντήσεις αυτών των ημερών, να δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας να κάνουμε νέους φίλους και να απολαύσουμε τη μαγεία της μουσικής. Ελπίζουμε ότι η Αργολίδα θα αποτελεί στο εξής, το νέο τόπο συνάντησης της χορωδιακής μουσικής. Και πιστεύουμε ότι, με τη βοήθεια όλων μας, θα το καταφέρουμε."
Στην τελετή έναρξης στο Αρχαίο Θεατρο Άργους εμφανίστηκαν: το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης | Σύνολο πνευστών & rock, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας | Ορχήστρα πνευστών οργάνων και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας | Παραδοσιακό σύνολο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ