Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

4ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:36:00 π.μ. |
4ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών
Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 τρέχουμε στα Ανω Δολιανά Κυνουρίας! Τα Ανω Δολιανά βρίσκονται στα σύνορα των επαρχιών Κυνουρίας και Μαντινείας του Νομού Αρκαδίας σε υψόμετρο 1.050 μέτρα στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα (Μαλεβού).

 Το χωριό είναι χτισμένο μέσα σε ένα δάσος ήμερης και άγριας καστανιάς, ενώ οι καρυδιές, οι κερασιές, οι μηλιές, οι βυσσινιές, τα πλατάνια και κάθε είδους δέντρο της ορεινής Αρκαδίας συνθέτουν ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου περιλαμβάνει κυρίως χωματόδρομο και ένα μέρος του πραγματοποιείται σε μονοπάτι δίπλα σε ρυάκι. Οι ρεματιές είναι γεμάτες με κυκλάμινα, ίτσια (primula vulgaris), ανεμώνες και άλλα πανέμορφα αγριολούλουδα που φυτρώνουν δίπλα στα γάργαρα τρεχούμενα νερά και στις πολλές πηγές της περιοχής. 

Οι πέτρινες βρύσες, τα γεφύρια, τα ξωκλήσια και η ανεμπόδιστη θέα 360ο από την θέση Παρατηρητήριο προς το Οροπέδιο της Τρίπολης και το Μαίναλο, τον Χτενιά, τον Αργολικό Κόλπο, τα Γεράνια όρη και τον Ταϋγετο χαρίζουν στους συμμετέχοντες δρομείς ευχάριστη διαδρομή με ποικιλία τοπίων και παραστάσεων.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η διαδρομή είναι πλήρως σηματοδοτημένη με χιλιομετρικούς δείκτες ανά χιλιόμετρο. Οι εθελοντές με τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί μπλούζες πλαισιώνουν τους σταθμούς υδροδοσίας και στηρίζουν την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Για την ασφάλεια των δρομέων έχει προβλεφθεί η παρουσία γιατρού και πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου, ενώ κλιμάκιο του σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα καλύπτει την διαδρομή σε όλο της το μήκος. Στον χώρο τερματισμού φυσιοθεραπευτής θα φροντίζει για την αποθεραπεία των δρομέων.
Σας περιμένουμε!
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ