ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Η Πελοπόννησος Πρώτα ζητά έλεγχο νομιμότητας στη σύμβαση των 4 εκ. για τεχνικό σύμβουλο στην Περιφέρεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:29:00 μ.μ. |
Η Πελοπόννησος Πρώτα ζητά έλεγχο νομιμότητας στη σύμβαση των 4 εκ. για τεχνικό σύμβουλο στην Περιφέρεια
Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατέθεσε η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», για το θέμα της προγραμματικής σύμβασης 4 εκ. ευρώ που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία τεχνικός σύμβουλος θα παρέχει υπηρεσίες στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητά να ελεγχθεί η νομιμότητα της σύμβασης, κάνοντας λόγο, ουσιαστικά, για απευθείας ανάθεση ενός τόσο μεγάλου ποσού.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος, αναφέρει για το θέμα:

«Δυστυχώς οι προσπάθειες που κάνουμε και τα επιχειρήματα που καταθέτουμε στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δε φτάνουν για να βελτιώνεται η λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής. Γι’ αυτό είμαστε, κατ’ αρχάς, υποχρεωμένοι να προσφεύγουμε στους θεσμικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σχετικά με την απόφαση έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ (!) για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω της αδιαφανούς αναπτυξιακής «Πελοπόννησος Α.Ε.», προσφύγαμε με το 70966/5.4.18 έγγραφό μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θα παρακολουθήσουμε και θα παρέμβουμε και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δεν είναι στην κουλτούρα μας να προσφεύγουμε άμεσα στη Δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια τελευταία λύση που δεν τιμά το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας».

Ακολουθεί το κείμενο της προσφυγής:

Θέμα: Έγκυρότητα έγκρισης σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.».

Στην 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (26-3-2018) ως 4ο θέμα συζητήσαμε και εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής «Πελοπόννησος Α.Ε.» για την «παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Έδρας Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η σύμβαση αυτή είναι ύψους 3.960.684 ευρώ, όπου 3.951.000 ευρώ διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και 9.684 από την «Πελοπόννησος Α.Ε.».

Θα θέλαμε να ελέγξετε τη νομιμότητα αυτής της σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 και τις τροποποιήσεις αυτού, λαμβάνοντας υπόψη και την 44/2017 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει κοινοποιηθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους με το υπ’ αριθμόν 7245/27-6-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τόσο το σοβαρό ζήτημα ουσιαστικά της απευθείας ανάθεσης ενός τόσο μεγάλου ποσού, όσο και άλλες ενστάσεις μας, τις αναφέρουμε στο από 3/4/2018 δελτίο Τύπου της παράταξης.


Καλαμάτα 5/4/2018
Για την παράταξη
«Πελοπόννησος Πρώτα»
Ο επικεφαλής
Νίκος Πατσαρίνος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ