ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Δεν ήρθε η «ανάσταση» που προσδοκούσαν οι έμποροι της Πελοποννήσου - Πτώση 7% σε Ναύπλιο και Μεσσηνία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. |
 Δεν ήρθε η «ανάσταση» που προσδοκούσαν οι έμποροι της Πελοποννήσου -  Πτώση 7% σε Ναύπλιο και Μεσσηνία
Με την προσδοκία της… Ανάστασης έμειναν οι έμποροι της Πελοποννήσου και ορισμένων εκ των νησιών του Ιονίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από την αγοραστική κίνηση κατά την περίοδο του Πάσχα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου-Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ο τζίρος στα καταστήματα ήταν αισθητά μειωμένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στην Πάτρα η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα ήταν κατά μέσο όρο πεσμένη κατά 10% σε σχέση με το Πάσχα του 2017. Στο ίδιο επίπεδο κυμάνθηκε ο τζίρος και στην Αιτωλοακαρνανία όπου τα μαγαζιά σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι είδαν τις εισπράξεις τους να πέφτουν. Λίγο χειρότερα φαίνεται πως ήταν τα πράγματα στον Πύργο κι άλλες περιοχές της Ηλείας όσο και στην Κόρινθο. Εκεί οι έμποροι εισέπραξαν κατά 15%λιγότερα χρήματα.

Καλύτερη ήταν η κατάσταση σε Μεσσηνία, Ναύπλιο και Κεφαλονιά όπου η πτώση περιορίστηκε περίπου στο 7% σε σχέση με πέρυσι καθώς τις τελευταίες 4-5 μέρες της Πασχαλινής περιόδου είχαν πολλές αφίξεις τουριστών-επισκεπτών που έσωσαν κάπως την κατάσταση για τους τοπικούς επιχειρηματίες. Κατά βάση τα καταστήματα που κινήθηκαν αυτό το διάστημα ήταν όσα πωλούσαν είδη παιδικής ένδυσης και υπόδησης καθώς οι νονοί έκαναν αγορές για τα βαφτιστήρια τους.

Πηγή: thebest.gr
Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ