Ζωντανά 9 με 11 η εκπομπή "Μαζί"
με την Αλεξία Δρίτσα


Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Με εντάσεις για τις υποκλοπές το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (Ηχητικά)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:04:00 π.μ. |
Με εντάσεις για τις υποκλοπές το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (Ηχητικά)
 Ένταση και έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ Περιφερειακής Αρχής και Περιφερειακών Παρατάξεων κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα των παράνομων υποκλοπών.


Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε για μία ακόμα φορά την παραίτηση της Ελένης Αλειφέρη αφήνοντας υπόνοιες ότι μένει στη θέση της έχοντας οικονομικά κίνητρα. Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας τόνισε στην Εισήγησή της πως δεν στοχοποίησε τον Περιφερειάρχη με την καταγγελία της, αλλά όσοι μιλούν για κατασκευασμένο γεγονός σύντομα θα διαψευσθούν διότι τα στοιχεία είναι ατράνταχτα. Δήλωσε μάλιστα πως εντόπισε η ίδια τη συσκευή καταγραφής και έπραξε όπως επιτάσσει η νομιμότητα καταγγέλλοντας το ζήτημα στη δικαιοσύνη. Σχετικά με το θέμα της παραίτησης η κ. Αλειφέρη τόνισε πως η συνείδηση της επιβάλει να παραμείνει και να συνεχίσει να υπηρετεί την αλήθεια.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», Νίκος Πατσαρίνος, σημείωσε πως δεν πρόκειται περί ενός απλού συμβάντος που αφορά τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και συμπλήρωσε πως είναι ένα ποινικό θέμα καθώς σχετίζεται με ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση τόσο του Περιφερειακού Σύμβουλίου , όσο και του προεδρείου, καθώς και της περιφερειακής αρχής για τη μη άμεση καταδίκη της υπόθεση. Ακόμα ο κ. Πατσαρίνος είπε ότι μέχρι την έκδοση του πορίσματος να αποφεύγονται πρωτοβουλίες και παραδοχές όπως ότι “ο κοριός ήταν οξειδωμένος”, όπως είπε σήμερα σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης και κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή πως δεν ακολούθησε την οδό της λογικής και της αλήθειας, θυμίζοντας ότι έθεσε το θέμα καταδίκης και στην ΕΝΠΕ και αναμένεται απάντηση. «Θα επιμείνουμε στην έκδοση καταδίκης» είπε.

Το κλίμα ηλεκτρίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν ο κ. Πατσαρίνος συνεχίζοντας είπε ότι το πόρισμα πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατόν και «απείραχτο». Παρεμβαίνοντας η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ζήτησε από τον επικεφαλής της μειοψηφίας να αποσύρει τον χαρακτηρισμό «απείραχτο». Αυτός την ανταπάντησε πως «δεν θα το κάνουμε εδώ γήπεδο», για να πάρει την απάντηση, από την αντιπεριφερειάρχη ότι «δεν θα γίνει ούτε θέατρο το ΠεΣυ».

Ο κ. Πατσαρίνος αφού αναφέρθηκε στις κατηγορίες της Περιφερειακής αρχής για ευθύνες δημοσιογράφων, ότι «φταίνε όλοι», την επέκρινε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τις υποθέσεις της. «Σας φταίνε τα πολιτικά κόμματα, οι αντιπεριφερειάρχες με τους οποίους ως χθες ήσασταν αγκαλιά» είπε για να προσθέσει: «Και κοριοί θα βγουν και άλλα πολλά στην πορεία» και καταλήγοντας ζήτησε από το ΠεΣυ να καταδικάσει το γεγονός με ψήφισμα, πρόταση του οποίου κατέθεσε προς έγκριση.
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δολτσινιάδης εξεδήλωσε την εμπιστοσύνη της παράταξή του προς τις Αρχές που διερευνούν την υπόθεση

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου», Νίκος Γόντικας είπε ότι δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι δεν γίνονται υποκλοπές, σημειώνοντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει καταδίκη της υπόθεσης από την Περιφέρεια.

Πηγή: ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ