ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ανδριανός στη Βουλή: Προβλήματα από την εφαρμογή του συστήματος παραπομπών για την πρόσβαση σε δομές υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στη Βουλή: Προβλήματα από την εφαρμογή του συστήματος παραπομπών για την πρόσβαση σε δομές υγείας
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η εφαρμογή του συστήματος παραπομπών για την πρόσβαση σε δομές υγείας, όπως επισημαίνονται σε έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, η νέα υπουργική απόφαση (Γ1α/Γ.Π. οικ.29106 13-4-2018) που αναφέρεται στην καθιέρωση και εφαρμογή του συστήματος παραπομπών για την πρόσβαση στα κέντρα υγείας, τις δημόσιες δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανωτέρω υπουργικής απόφασης, οι επισκέψεις σε συμβεβλημένους ειδικούς γιατρούς (Καρδιολόγους, Γυναικολόγους, ΩΡΛ, Ορθοπεδικούς, Πνευμονολόγους, Δερματολόγους κλπ), δε δύνανται να πραγματοποιηθούν δωρεάν, εάν δεν προϋπάρχει η ηλεκτρονική έγκριση παραπομπής από οικογενειακό γιατρό των δημόσιων δομών (ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας) ή των νέων συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών οικογενειακών γιατρών (Παθολόγων, Παιδιάτρων, ιατρών Γενικής Ιατρικής ).

Δεδομένου ότι, αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται ολοκληρωμένο δίκτυο οικογενειακών γιατρών δημοσίων δομών (Η ΤΟΜΥ Ναυπλίου λειτουργεί μόνο με ένα Παθολόγο) ούτε και ιδιωτών συμβεβλημένων σε ικανοποιητικό αριθμό για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, οι συνέπειες της εφαρμογής αυτής της υπουργικής απόφασης θα είναι έντονες.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά την άμεση απόσυρση της ανωτέρω υπουργικής απόφασης που θέτει εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στο Σύστημα Υγείας και καλεί τους γιατρούς της Αργολίδας να λειτουργούν σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και ό,τι επιτάσσει το ιατρικό καθήκον, εξετάζοντας κάθε περιστατικό το οποίο κατά την επιστημονική κρίση και άποψή τους είναι επείγουσας φύσης

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αναφέρονται στο έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας».



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ