ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο γητευτής των φιδιών βρίσκεται στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:22:00 μ.μ. |
Ο γητευτής των φιδιών βρίσκεται στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Η προκατάληψη και ο φόβος του ανθρώπου απέναντι στα φίδια είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον τα φίδια που συναντάμε στον τόπο μας κινδυνεύουν, την ώρα που τα ίδια είναι στην πραγματικότητα ακίνδυνα, αναφέρει ο Άρης Τσιρίκος αγρότης από τα Λευκάκια Ναυπλίου.
Η πραγματικότητα για τα φίδια είναι τελείως διαφορετική από την άποψη που έχουν οι περισσότεροι για αυτά.
Σε καμία περίπτωση δεν σκοτώνουμε τα φίδια "δεν περιμένω κάποιος να τα αγαπήσει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα σκοτώνει, στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα".
Σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει ένα ερπετό στο χώρο του, θα πρέπει να ενημερώσει είτε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου ή το Τμήμα Δασών ή ακόμη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.
Ο Αριστείδης Τσιρίκος για του λόγου του το αληθές παρουσίασε σήμερα ένα σπιτόφιδο μήκους 1 μέτρου και 20 εκατοστών τονίζοντας, όχι μόνο ότι είναι άκακο, αλλά βοηθά στη μείωση των τρωκτικών, καθώς από παλιά αυτά τα φίδια τα είχαν στα σπίτια και στις αυλές να ζουν χωρίς να τα πειράζουν και έτσι επικράτησε και η  ονομασία τους ως σπιτόφιδα .
Ο αγρότης από το Ναύπλιο έρχεται σε σχεδόν καθημερινή βάση σε επαφή με διάφορα φίδια ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και έχει εξοικειωθεί με αυτά και προσπαθεί παρουσιάζοντας κατά καιρούς διάφορα από τα παρεξηγημένα αυτά τα ερπετά να αισθητοποιήσει τον κόσμο πρώτα να μην τα φοβάται και ύστερα και πιο σημαντικό να μην τα σκοτώνει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ