Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

«Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι»: Απολαυστικό παραμύθι για την υγιεινή διατροφή στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:28:00 μ.μ. | |
 «Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι»: Απολαυστικό παραμύθι για  την υγιεινή διατροφή στο Άργος
Η Παιδική - Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α-Μ, παρουσίασε το βιβλίο του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τίτλο «Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι», την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος. 
Πρόκειται για ένα βιβλίο που προάγει την υγιεινή διατροφή, τους οικογενειακούς δεσμούς και την αγάπη για την φύση! Είναι ένα απολαυστικό παραμύθι, που με διασκεδαστικό τρόπο, μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες, να ξεχωρίζουν τις ωφέλιμες, από τις βλαβερές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις συνέπειες της κακής διατροφής στην υγεία τους. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Νέας Κίου, με θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο του συγγραφέα και τα Κ.Δ.Α.Π. Άργους και Κ.Δ.Α.Π. Νοτίου Άργους, που ετοίμασαν εικαστικές δημιουργίες (δώρα - έκπληξη) για τους μικρούςφίλους.
 Στη συνέχεια, η κ.Ευαγγελία Μανού, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Πτυχιούχος ΤΕΙ Θεσσαλίας, μίλησε για την παιδική παχυσαρκία και για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Στο τέλος της εκδήλωσης, διατέθηκαν φρούτα υπό την ευγενική χορηγία του κ. Δημήτριου Κουκουμέλου και του οπωροπωλείου «Πανδαισία» στη Νέα Κίο. 
Στην εκδηλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης και η  Ελένη Σιδέρη υπεύθυνη της Παιδικής - Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Λίγα λόγια για το συγγραφέα: 

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1976, στα Χανιά. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Σεραφειμίδου, διοικητική υπάλληλο της ΕΡΤ και έχουν ένα κοριτσάκι, την Καλλιόπη, δέκα ετών. 
Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα έζησε στην Αμαλιάδα. Το 1997 επιτυγχάνει σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατατάσσεται με τον βαθμό του Λοχία στον Ελληνικό Στρατό, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα και φέρει τον βαθμό του Αρχιλοχία (ΠΖ). Έχει λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο Κόσσοβο και έχει τιμηθεί με εύφημο μνεία από το ΝΑΤΟ το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για την προσφορά του αυτή. 
Είναι Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπούλων Κεραμειών. Το 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων, καθώς και πλούσια είναι η δράση του στα κινήματα Γονέων σε Χανιά και Παλλήνη Αττικής. 
Ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών ιστοριών. Πιστεύει ότι κανείς δεν γράφει, εάν δεν διαβάζει συνεχώς, γι’ αυτό από το 2010 παρακολουθεί μαθήματα στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ