ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Επίθεση από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία στη Συρία - Απειλεί η Ρωσία για συνέπειες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:53:00 π.μ. |
Επίθεση από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία στη Συρία - Απειλεί η Ρωσία για συνέπειες (βίντεο)
«Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα στον Ασαντ», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Μάτις Σημείωσε ότι οι επιθέσεις στόχευαν τη συριακή κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της έπληξαν τη Συρία σφοδρότερα από ό,τι τον περασμένο χρόνο, τόνισε.


Ηρθε η ώρα να «ενωθούμε» για να τερματίσουμε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν έχουν σχεδιαστεί άλλες επιθέσεις στη Συρία.

«Δεν ενημερώσαμε τη Μόσχα, αποφύγαμε τις ρωσικές δυνάμεις»
Οι επιδρομές εναντίον του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ολοκληρώθηκαν, δήλωσε ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Ο στρατηγός, ο οποίος μίλησε από το Πεντάγωνο μαζί με τον υπουργό Αμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη επιχείρηση αυτή την στιγμή, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι φρόντισαν ν’ αποφύγουν να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα, αλλά ότι η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση.

Τα πλήγματα αυτά «τελείωσαν» στις 05:00 (ώρα Ελλάδας) πρόσθεσε ο στρατηγός Ντάνφορντ, διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξαν αμερικανικές απώλειες.
Ρωσία: Θα υπάρξουν συνέπειεςΟι ενέργειες που έγιναν σήμερα στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, ανέφερε στο Facebook ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.

«Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Αντόνοφ.

«Ολη η ευθύνη γι’ αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι».
Αγκυρα: Ηταν η κατάλληλη απάντηση

Ως «κατάλληλη απάντηση» χαρακτήρισε η Άγκυρα την συντονισμένη πυραυλική επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, «η Τουρκία καλωσορίζει την επίθεση από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία με το σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών να αναφέρει ότι ήταν η κατάλληλη απάντηση».
Συρία: Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Το καθεστώς της Δαμασκού καταδίκασε την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τονίζοντας ότι είναι «καταδικασμένη ν’ αποτύχει», ενώ τη χαρακτήρισε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η εξέλιξη της επίθεσης

Τουλάχιστον έξι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Δαμασκό και σύννεφα καπνού φαίνονταν πάνω από τη συριακή πρωτεύουσα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αντιμετωπίζουν επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Για πολλές δυνατές εκρήξεις έκανε λόγο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι χτυπήθηκαν επιστημονικό κέντρο έρευνας και στρατιωτικές βάσεις στη Δαμασκό.

Η συριακή εθνοφρουρά και η τέταρτη μεραρχία, που αποτελούν επίλεκτα τμήματα του συριακού στρατού, έγιναν στόχος, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Συνολικά χτυπήθηκαν τρία επιστημονικά ερευνητικά κέντρα, δυο στη Δαμασκό και ένα στη Χομς, εκτός από τις στρατιωτικές βάσεις στην πρωτεύουσα, μετέδωσε η ίδια πηγή.

Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι όλες οι βάσεις και οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί από τη συριακή κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα.

Το βρετανικό υπουργείο Aμυνας ανακοίνωσε ότι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν «στρατιωτικό συγκρότημα» κοντά στη Χομς, στη δυτική Συρία.

«Η βρετανική συνεισφορά στη συντονισμένη δράση πραγματοποιήθηκε από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας», σημείωσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Εκτόξευσαν πυραύλους Storm Shadow ενάντια σε στρατιωτικό σύμπλεγμα, 24 χιλιόμετρα δυτικά της Χομς» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Καταρρίψαμε 13 πυραύλους»Η συριακή αεράμυνα κατέρριψε δεκατρείς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τις δυνάμεις των δυτικών χωρών που συμμετέχουν στην επίθεση κατά της Συρίας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Κισουάχ, νότια της Δαμασκού.
Τηλεοπτικό διάγγελμα Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του στις 04.00 ώρα Ελλάδος, τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, για την τιμωρία, όπως είπε, του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα κατά πολιτών στην πόλη Ντούμα.

«Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χρήσης χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέταξε τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, από τη Λίμα όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της Αμερικής, άλλαξε ξαφνικά το πρόγραμμά του και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του.





Πηγή: tovima.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ