Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Απάντηση Καμμένου στην ερώτηση Ανδριανού για τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου από το νέο σχεδιασμό για τα σημεία υποδοχής οπλιτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:25:00 μ.μ. | | |
Απάντηση Καμμένου στην ερώτηση Ανδριανού για τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου από το νέο σχεδιασμό για τα σημεία υποδοχής οπλιτών
 Στην 657/12/3/2018 Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την Επιστολή Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας για τις συνέπειες του αποκλεισμού της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας από το νέο σχεδιασμό για τα σημεία υποδοχής οπλιτών απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των Νεοσυλλέκτων (Ν/Σ) οπλιτών θητείας του ΣΞ εντάσσεται στη γενικότερη εν εξελίξει διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Ο σχεδιασμός της νέας διαδικασίας προβλέπει την κατάταξη των Ν/Σ οπλιτών του ΣΞ σε 23 Σημεία Υποδοχής σε όλη την επικράτεια και την εκπαίδευσή τους στις Μονάδες τοποθέτησης, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη ενσωμάτωση σε αυτές, την αύξηση της επάνδρωσής τους και τη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, με εφαρμογή από το Μάρτιο του 2018.

Τέλος η λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, εντάσσεται στη γενικότερη αναδιοργάνωση των ΕΔ, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ